Hakkımızda

Trakya Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, 30.09.2005 tarihinde kurulmuş ve 2008-2009 eğitim öğretim yılında Resim Bölümüyle eğitime başlamıştır. Halen Resim, Heykel Grafik  ve İletişim ve Tasarımı olmak üzere dört bölüm ile eğitim yapmaktadır.

Okulumuzun konumlandığı Karaağaç Yerleşkesi, 20.yy’ın başında Mimar Kemalettin’in projesi olarak inşa edilen tarihi Edirne Tren Garı ve buna bağlı diğer hizmet binalarının içinde bulunduğu, sanatçılara ilham kaynağı olan anıtsal ağaçlarla dolu, eşsiz bir doğal güzelliğe sahiptir.

Fakültemizde gerçek sanat ve sanatçı kimliğinin bilincinde sanatçılar yetiştirerek medeniyetimize ve insanlığa hizmet etmek temel amacımızdır. Öncelikli misyonumuz Sanat bağlamında Balkan coğrafyasında saygın bir sanat eğitimi merkezi haline gelmektir.

Bu içerik 18.02.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 14859 kez okundu.