Cumhuriyet'in 100. Yılına Özel, IV. Uluslararası Özgün Baskıresim Sergisi Bas Buluş/ Print Meet- 2023 Sergisi Deveci Han Kültür Merkezi'nde Açıldı

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün'ün küratörlüğünü yaptığı, Cumhuriyet'in 100. Yılına Özel, IV. Uluslararası Özgün Baskıresim Sergisi Bas Buluş/ Print Meet- 2023; Edirne İl Kültür Müdürü Kemal Soytürk'ün ve Dekan Tüzün'ün yaptığı açılış konuşmaları ve kurdele kesim töreni ile açıldı.

Edirne Deveci Han Kültür Merkezi Ressam Hayri Çizel Sergi Salonunda yapılan sergiye Belediye Başkan yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu ve çok sayıda sanatseverin yanısıra, sevgili öğrencilerimiz ve değerli Öğretim Üyelerimiz katıldı.

Özgün Baskıresim Sanatçıları Derneği tarafından 2014 yılından bu yana düzenlenen "Bas Buluş 2023 sergisi, Cumhuriyetin 100. Yılında sanatı daha geniş kitlelere ulaştırmak, sanatla toplumsal teması artırmak ve bu sektörde farkındalık yaratmak hedefiyle Edirne’nin kültürel mirasına önemli bir sayfa daha ekliyor.

Bu önemli etkinlikte yer alan ve eserleriyle bizleri onurlandıran başta Devrim Erbil, Süleyman Saim Tekcan, Asım İşler, Mustafa Aslıer, Aydın Ayan, Atilla Atar, Basri Erdem, Güler Akalan, Fevzi Tüfekçi, Hayati Misman, Hasan Pekmezci, Caner Karavit, Devabil Kara, Hatice Bengisu olmak üzere daha pek çok Türkiye’nin önde gelen sanatçılarına ve uluslararası sanatçılara şükranlarımızı sunuyoruz.

Cumhuriyet’in 100. Yılına Özel düzenlenen; Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Türkiye Baskıresim Sanatçıları Derneği ortaklığında bu sene dördüncüsü düzenlenen Bas Buluş 2023, IV. Uluslararası Baskıresim Sergisi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Deveci Han Kültür Merkezi, Hayri Çizel Sergi Salonunda 05-18 Aralık tarihleri arasında sanat severlerle buluşmaya devam edecek. Tüm halkımızı bekliyoruz.
Ek Resimler
Bu içerik 12.12.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 192 kez okundu.