"11 MİLYON AĞAÇ; BUGÜN FİDAN YARIN NEFES" ETKİNLİĞİNE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİNDEN ANLAMLI DESTEK

Tarım ve Orman Bakanlığı’nca "11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" sloganıyla Türkiye genelinde gerçekleştirilen fidan dikme etkinliğine bir destek de Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden geldi.

Trakya üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi dekanı Prof. Melihat Tüzün, Dekan Yardımcıları Doç. Ayhan Çetin ve Dr. Öğr. Üys. Ercan Yılmaz, Fakülte Sekreteri Nebil Ergin, akademisyenler ve öğrencilerin yanı sıra, bir dizi etkinlik için Güzel Sanatlar Fakültesi’nde bulunan Shumen Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof.Dr. Svetozar Chilingirov, Prof.Dr. Rostislava Todorova ve Prof. Valeri Chakalov da etkinliğe katıldı.

11 Kasım 2019 Pazartesi günü saat 11:11’de gerçekleşen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Prof. Tüzün "11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" etkiniliğinin önemine vurgu yaptı. Daha sonra 150 öğrencinin katılımıyla Güzel Sanatlar Fakültesi yerleşkesine 70 adet fidan dikildi. Prof. Tüzün, akademisyenler, öğrenciler ve Shumen üniversitesinden katılan öğretim üyeleri fidanları dakikalarca uğraşarak titizlikle diktiler ve ağaçlara can suyunu verdiler.

Edirne Valiliği’nin de katkılarıyla gerçekleşen etkinlik ile daha yeşil bir Türkiye için 11 milyon ağacı geleceğe miras bırakarak orman ve doğa sevgisinin arttırılması amaçlanıyor. 

Ek Resimler
Bu içerik 11.11.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 540 kez okundu.