18 Mayıs Müzeler Günü Etkinliği Gerçekleşti

ICOM 'International Council of Museums' tarafından 18 Mayıs Müzeler Günü ilan edilmesinden dolayı, müzelere ve sanata farkındalık ve duyarlılık oluşturmak için planlanan fakat  sınavlar nedeniyle ertelenen etkinlik,  02.06.2022 tarihinde gerçekleştirildi. Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde yer alan ' İlhan Koman Heykel ve Resim Müzesi ve Milli Mücadele ve Lozan Müzesi'nde', Edirne Lisesi öğrencilerine müze sorumlusu Müslüm ÖZCAN tarafından müze sunumu ve gezisi gerçekleştirilmesiyle başlayan etkinlik, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim ve Heykel bölümü atölyeleri ziyareti ile devam etti. Gezi sonrasında, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melihat TÜZÜN, Öğr. Gör. Ayşegül KALKAN, Arş. Gör. Kübra YILDIZ tarafından gravür baskı atölyesinde Monobaskı atölye çalışması gerçekleştirildi. Edirne Lisesinden İngilizce öğretmeni Banu BAKIRCI ve Resim-İş  öğretmeni Semra ÖZCAN eşliğinde gelen 9,10,11. Sınıftan 35 öğrenciye, Dekan Prof. Melihat TÜZÜN, özgün baskıresim  teknikleri  hakkında örnekler gösterilerek kısaca bilgiler verdi.  Monobaskını tanımı, ifade olanakları anlatıldı. Uygulaması yapılarak gösterildi. Öğrencilerin kendi monobaskılarını yapmalarına  olanak sağlandı. Atölye çalışması sonrasında her öğrenci, kendi yaptığı baskıresimini alarak,  workshop çalışması sonlandırıldı.
Bu içerik 22.06.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 385 kez okundu.