8 Mart Dünya Kadınlar Günü “Sanatçı Kadın Akademisyenler IV Ulusal Karma Sergisi”

*Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından her yıl “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla düzenlenen “Sanatçı Kadın Akademisyenler Ulusal Karma Sergisi” dijital platformda sanatseverler ile buluştu.*

Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından geleneksel hale gelen ve bu yıl 4’üncüsü düzenlenen “Sanatçı Kadın Akademisyenler Ulusal Karma Sergisi”nde, Türkiye’deki 40 farklı üniversiteden 103 kadın akademisyenin eseri sergileniyor.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün, her yıl olduğu gibi bu yıl da kadın emeğini ve dayanışmasını ön plana çıkaran bir sergiye ev sahipliği yaptıklarını belirterek, hayatın her alanında emek veren, üreten ve topluma değer katan tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Ülkemizde güzel sanatlar alanında çalışma yürüten kadın akademisyenlerin farklı sanat anlayışı ve özgün üslupla oluşturduğu eserleri sergide bir araya getirdiklerini kaydeden Prof. Melihat Tüzün, "21. yüzyılın en yıkıcı ikiz depremini yaşayan ülkemizin, en kısa sürede yaralarını saracağına inancımız sonsuzdur. Sanatla iyileşmek adına Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından 08.03.2023-30.03.2023 tarihleri arasında düzenlenecek olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü “Sanatçı Kadın Akademisyenler ” IV. Ulusal Karma Sergimize katılımınız bizleri onurlandıracaktır." dedi. Dekan Tüzün, serginin hayırlı olmasını dileyerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin YouTube kanalında da ziyarete açılan serginin videosunu aşağıda bulabilirsiniz:

Resim
Bu içerik 08.03.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 574 kez okundu.