“Akademisyen Sanatçılar Baskıresim Sergisi ’’ 23 Şubat 2024 17:30 ’da Balkan Kongre Merkezi’nde Açıldı

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Özgün Baskıresim Sanatçıları Derneği ortaklığında düzenlenen “Akademisyen Sanatçılar Baskıresim Sergisi ’’ 23 Şubat 2024 17:30 ’da Balkan Kongre Merkezi’nde, Yüksek Öğretim Başkanı Sayın Prof. Dr. Erol Özvar, Edirne Ak Parti milletvekili Sayın Fatma Aksal, Trakya Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun ve Trakya Üniversiteler birliği Rektörleri teşrifleriyle birlikte kurdele töreni ile açıldı.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün, sergideki baskıresim eserlerini Yüksek Öğretim Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Edirne milletvekili Sayın Fatma Aksal, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Trakya Üniversiteler birliği Rektörlerinden oluşan heyete; eserler hakkında bilgi verdi.

Dekan Tüzün, sergi sonunda; Yüksek Öğretim Başkanı Özvar’a, kendi yaptığı Edirne konulu gravürü hediye etti. Yüksek Öğretim Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Dekan Tüzün’e anlamlı hediye için teşekkür etti.

Akademisyen Sanatçılar, Baskıresim Seçkisinde, Ülkemizde bu alanda duayen olan ve farklı üniversitede görev yapmış ve yapmakta olan, aralarında; Prof. Devrim Erbil, Prof. Süleyman Saim Tekcan, Prof. Asım İşler, Prof. Atilla Atar gibi akademisyenlerin eserlerinin yanı sıra Bulgaristan Makedonya ve Mısır’dan dört profesörün eseri yer alıyor. Sergide, ülkemizden farklı şehirlerde bulunan 14 üniversite ve yurtdışından 4 farklı üniversiteden akademisyenin eserini görmek mümkün olacak.

Akademisyen Sanatçılar Baskıresim Seçkisi, 23 - 29 Şubat 2024 tarihleri arasında; Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi Fuaye Alanı’nda sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.
Ek Resimler
Bu içerik 26.02.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 163 kez okundu.