“Balkan Ressamlarının Gözünden ve Fırçasından Edirne” Çalıştayı Gerçekleşti

Edirne Valiliği ve Trakya Üniversitesi ile birlikte, Balkan Şehirleri İşbirliği Platformu Organizasyonu olarak Edirne’nin tarihi ve kültürel mirasını dünyaya tanıtmak amacıyla 1 Mart - 8 Mart tarihleri arasında Edirne’de I. Uluslararası Balkan Sempozyumu kapsamında; “Balkan Ressamlarının Gözünden ve Fırçasından Edirne” temalı ressamlar çalıştayı sonucunda üretilen eserler, Balkan Kongre Merkezinde sanat severlerle buluştu.

Edirne Valisi Sayın Yunus Sezer, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Mehmet Kemal Bozay ve beraberindeki protokolle birlikte ‘ Balkan Ressamlarının Gözünden ve Fırçasından Edirne’ sergisini açtılar.

Kordinatörlüğünü Ethem Baymak’ın yaptığı ‘Balkan Ressamlarının Gözünden ve Fırçasından Edirne’ sergisinde Güzel Sanatlar Dekanı Prof. Melihat Tüzün, Dekan Yardımcısı ve Temel Tasarım Bölüm Başkanı Prof. Ayhan Çetin, Temel Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Baybora Temel, Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Ruhen Aslan’ın Edirne temalı eserleri de yer aldı.

Balkanlar’dan 9 farklı ülkeden 25 sanatçının yer aldığı sergide; Abaz Dızderevic, Anastasiya Tankova, Angelina Nedin, Anita Kalac, Avni Xh Behlül, Burhan Ahmeti, Dusan Todorovic, Ebru Selman, Ercan Pat, Ethem Baymak, Fahrie Kamber Mustafa, Gabriela Schaffartzik, İvana Bjelica, Jasna Isic, Jelena Bjelica, Kamber Osman Kamber, Katerina Djordjevic, Radun Marsenic, Resit Kruezi, Seada Skrijelj, Verim Zendeli gibi sanatçıların Edirne temalı eserleri de sanat severlerle buluştu.
Ek Resimler
Bu içerik 08.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 234 kez okundu.