“BALKAN SERGİLERİ II” ve “JUST IN NATURE” SERGİSİ BULGARİSTAN’IN VARNA KENTİNDE SANATSEVERLERLE BULUŞTU

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerine ait eserlerden oluşan “Balkan Sergileri II” ve Prof. Melihat Tüzün’ün “Just in Nature” sergisi Bulgaristan’ın Varna kentinde Boris Georgiev City Art Gallery’de sanatseverlerle buluştu.

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi sanatçılarının eserleri, Bulgaristan’ın Varna kentinde, “Balkan Sergileri II” ile Bulgar sanatseverlerle buluştu. Sergide öğretim üyeleri ve öğrencilerin özgün temaları ile yaptıkları resim, heykel, grafik ve fotoğraf gibi farklı disiplinlerdeki 50 eser yer aldı. Sergide, komşu iki ülke Bulgaristan ve Türkiye’nin benzer kültürel özellikleri ve bu özelliklerin sanata yansıması ortaya konuyor.
 
Bulgaristan’da düzenlenen serginin açılışına Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün, Boris Georgiev City Art Gallery yöneticisi Doroteya Pavlova, Shumen Konstantin Preslavsky Üniversitesinden Prof. Valeri Chakalov, İstanbul Pinelo Art Gallery yöneticisi Cem Üstüner ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. 

Sergi açılışında konuşan Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün, kültürel ve sanatsal etkinliklerin sınırları ortadan kaldırarak ülkeleri birbirine yakınlaştırıcı gücü olduğuna vurgu yaparak “Sanat evrensel bir dile sahip ve bu nedenle aynı dili konuşuyor olmak ve bir arada bulunmak önemli. Bu bağlamda sergi, hem kültürel zenginliklerinin görülmesi hem de iki ülke arasında dostluk bağlarının güçlenmesi açısından büyük katkılar sağladı. Aynı zamanda sergide öğrenci ve akademisyenlerin çalışmaları birarada yer aldı. Böylece sanatseverler, iki farklı grubun çalışmalarını etkileşim içerisinde izleyebildi. Bu da bizleri ayrıca mutlu etti.” dedi.

Boris Georgiev City Art Gallery yöneticisi Doroteya Pavlova da “Balkan Sergileri II” ve Prof. Melihat Tüzün’ün çalışmalarından oluşan “Just in Nature” sergilerinin aynı zamanda gerçekleşmesinden mutluluk duyduklarını ifade ederek “Trakya Üniversitesinden Varna’ya gelen tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Sanat bir bütündür ve sanatın sınırları yoktur. Bu serginin amacı sanatın sınırlarının olmadığını göstermektir. Ayrıca Prof. Melihat Tüzün’e etkileyici kişisel sergisi için teşekkür ederim. Bununla birlikte bu sergilerin organizasyonunda emekleri geçen ve iki ülke arasındaki birlikteliğe katkı sağlayan Prof.Valeri Chakalov’a teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

“Balkan Sergileri II” ile birlikte Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün’ün son üç yıldaki çalışmalarından oluşan “Just in Nature” sergisi de Boris Georgiev City Art Gallery’de sanatseverlerle buluştu. Tüzün’ün doğa temasından yola çıkarak oluşturduğu eserlerde Edirne ve Tekirdağ’dan görünümler yer aldı. Prof. Melihat Tüzün’ün çalışmalarından oluşan kişisel sergide 22 eser sergilendi.   

Türk-Bulgar sanat ve dostluk sergisinde eserleri bulunan akademisyenler Melihat Tüzün, Ali M. Bayraktaroğlu, Deniz Bayav, Ruken Aslan, Mustafa Haykır, Ayhan Çetin, Kerem İşcanoğlu, Baybora Temel, Deniz Gökduman, Ercan Yılmaz, Ö. Gökhan Temizel, Başar Hatırnaz, Devrim Baran, Elif Karaaslan, Can Özal, İter Alkan, Ferit Yazıcı, Zehra Atabey, Koral İlhan, Ergin Soyal, Halil Fırat Uysal, Ayşegül Kalkan, Selma Özkan, Filiz Gültekin, Begona Rodrıguez Rueda, Zerrin Pehlivan, Konur Koldaş, Kübra Yıldız, Meriç Batuhan Çil olurken Güray Uygun, Duygu Abatay, Savvas Kozidis, Duygu Erbaş, Melih Can, Çağrı Cengizoğlu, İrem Koçan, Sevda Şimşek, Sedanur Şimşek, Buse Fulürya, Aslıhan Elrantıssı, Ayşe Deniz Almadık, Selçuk Işık, Şeyda Yılmasın, Metin Özgör, Onur Örnek, Özgür Tunca, Berna Sağlam, Şerif Aslan, Aygül Yılmaz, Rümeysa Korkmaz sergiye eserleriyle katkıda bulunan öğrenciler oldu.  

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyenleri ve öğrencileri tarafından gerçekleştirilen “Balkan Sergileri II”, Boris Georgiev City Art Gallery’de 31 Mart- 03 Nisan 2022 tarihleri arasında sanatseverlerin ziyaretine açık kaldı.
Ek Resimler
Bu içerik 08.04.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 166 kez okundu.