BASKIRESİM SANATININ ÖNEMLİ İSİMLERİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİNDE BULUŞTU

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Bas Buluş-3. Uluslararası Özgün Baskıresim Sergisi” kapılarını sanatseverlere açtı. 26 Ekim tarihine kadar sanatseverlere kapılarını açık tutacak sergide, ülkemizden ve dünyadan önemli isimlerin eserleri yer alıyor.

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, sanatseverleri yine çok özel bir sergiyle buluşturdu. 20 ülkeden 104 sanatçıyı bir araya getiren sergide, Türkiye’den Devrim Erbil, Süleyman Saim Tekcan, Atilla Atar gibi baskıresim alanında pek çok usta ismin yanı sıra Portekiz, Hollanda, İtalya, Vietnam, Mısır, Arjantin gibi dünyanın birçok farklı noktasından sanatçının eserleri yer alıyor.

Güzel Sanatlar Fakültesi ve Türkiye Özgün Baskıresim Sanatçıları Derneği iş birliğiyle gerçekleşen serginin açılışına, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün’ün yanı sıra Mısır ve Portekiz’den gelen sanatçılar ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Öğrenciler tarafından büyük ilgi gören serginin açılışında sergiye katılan sanatçılar ile öğretim elemanlarına da belge verildi.

Sanatseverleri bir araya getiren ve ulusal, uluslararası pek çok sanatçının eserine yer verilen sanat dolu bir etkinliğe imza atmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Prof. Melihat Tüzün “Geçmişte sadece dernek üyelerinin katılımıyla yaptığımız sergimizi önce ulusal, ardından uluslararası nitelikte gerçekleştirerek katılımımızı genişlettik. 36’sı uluslararası olmak üzere toplam 104 sanatçının eserlerinin yer aldığı büyük bir sergi ile yeni eğitim öğretim yılının ilk sergisini açıyoruz. Sergimizde baskıresim tekniği ve farklı temalarda eserler, sanatseverler ile buluşacak.” dedi.

Prof. Tüzün, serginin açılışı için Türkiye’ye gelen katılımcı sanatçılar Mohamed Hassan (Mısır), Ahmed Barakat (Mısır) ve Teresa Pedroso’ya (Portekiz) “hoş geldiniz” diyerek, serginin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Trakya Üniversitesinin, bölgenin en eski ve köklü eğitim kurumu olarak bilimde, sanatta ve sporda öncü atılımlar gerçekleştirdiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Güzel Sanatlar Fakültemiz de sanatta uluslararasılaşma alanında önemli adımlar atıyor. Yeni eğitim-öğretim dönemine başlamamız ile birlikte ilk sergiyi, 104 sanatçı ile uluslararası bir sergi ile açıyoruz. Adeta bir açık hava sanat galerisi olan Karaağaç Yerleşkemizde bu sergiye ev sahipliği yapmayı ve burada sergilenen eserlerden bazılarının Üniversitemize kazandırılmasını oldukça değerli bulunuyorum. Bu sanat dolu organizasyonun gerçekleşmesinde başta Melihat Hocam olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve misafir sanatçılarımıza da hoş geldiniz diyorum.” ifadelerini kullandı.

Bas Buluş-3. Uluslararası Özgün Baskıresim Sergisi, 26 Ekim’e kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak.
Ek Resimler
Bu içerik 11.10.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 456 kez okundu.