BULGARİSTAN SHUMEN ÜNİVERSİTESİ İLE TRAKYA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İŞ BİRLİĞİ ÇERÇEVESİNDE SEMPOZYUM VE RESİM SERGİSİ DÜZENLENDİ

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile Bulgaristan Shumen Episkop Konstantin Preslavski Üniversitesi iş birliği kapsamında “Görsel Araştırmalar Algılama Biçimleri”  konulu resim sergisi ve “Duyarlılık Formları Üzerine Görsel Araştırmalar” sempozyumu gerçekleştirildi.

12 Nisan Cuma günü saat 11.00’da, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi fuaye alanında açılışı yapılan sergide Shumen Üniversitesi Güzel Sanatlar, Teori ve Metodoloji Bölümü öğrenci ve akademisyenlerinin eserleri yer aldı. Trakya Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun da katıldığı serginin, açılış konuşmasını yapan Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün, Farklı tekniklerde çalışmaların yer aldığı sergiye katılanlara teşekkür ederek Shumen Üniversitesi ile olan işbirliğinin devam edeceğini ve bundan sonra da karşılıklı yeni sanatsal etkinliklerin süreceğini belirtti.

Shumen Üniversitesi’nden Prof. Valeri Chakalov ise yaptığı konuşmada, böylesine güzel bir etkinlikte yer almaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, eskilere dayanan bu diyaloğun bu tür etkinliklerin gelişmesinde önemli rol oynadığını belirtti. Prof. Chakalov etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Melihat Tüzün’e ve akademisyenlere teşekkür etti. Shumen Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Georgi Kolev’in selamını da ileten Chakalov  Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na Shumen Üniversitesini tanıtan bir hediye verdi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da, başta Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün olmak üzere etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, Shumen Üniversitesi ile Trakya üniversitesi arasındaki diyaloğun eskilere dayandığını ifade etti. Rektör Tabakoğlu bu tür etkinliklerin karşılıklı işbirliği ve diyalogların gelişmesine katkıda bulunduğunun altını çizerek  katılan akademisyen ve öğrencilere teşekkür etti. Ardından, Shumen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Georgi Kolev’e verilmek üzere Prof. Valeri Chakalov’a bir hediye takdim etti.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün katılımcılara teşekkür belgelerini verdi.

Geniş bir katılımla gerçekleşen sergi açılışının ardından saat 14.00’da “Duyarlılık Formları Üzerine Görsel Araştırmalar” konulu sempozyum gerçekleştirildi. Sempozyumda “Salvador Dali’nin Mitolojijk İlham Perisi Gala”, “Neden Duchamp”, “Giotto’dan Leonardo’ya Yeni Çağın Fikirleri” gibi birçok konuda sunumlar gerçekleştirildi. Shumen üniversitesi akademisyenleri ve öğrencilerinin yaptığı İngilizce ve Bulgarca sunumlar beğeniyle takip edildi.

Ek Resimler
Bu içerik 15.04.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 755 kez okundu.