CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SANAT POLİTİKALARI KURULU ÜYELERİ’NDEN TRAKYA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİNE ZİYARET

Trakya Üniversitesi Sultan Güzel Sanatlar Fakültesi’nin yer aldığı KaraaÄŸaç YerleÅŸkesi, tarihi bir güne tanıklık etti. Türkiye'nin kültür ve sanat birikimini yakından takip etmek, yerel yönetimler ve kültür-sanat kurumları ile bir araya gelerek fikir alışveriÅŸinde bulunmak, kültür-sanat etkinlikleri hakkında detaylı bilgi edinmek amacıyla Edirne’ye gelen CumhurbaÅŸkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu üyeleri, Edirne ValiliÄŸi’nin ev sahipliÄŸinde, Edirne Büyük Sinagogu’ndaki Vakıf Kültür Sanat Evi’nde gerçekleÅŸtirilen toplantının ardından, Edirne'nin tarihi ve kültürel mekânlarını ziyaret etti. AraÅŸtırmacı-Yazar Prof. Dr. Ä°skender Pala'nın baÅŸkanlığında Edirne’ye gelen CumhurbaÅŸkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Üyeleri, CumhurbaÅŸkanlığı BaÅŸdanışmanı Fecir Alptekin, CumhurbaÅŸkanlığı Danışmanı Havva Hümeyra Åžahin, Sinema Sanatçısı Hülya KoçyiÄŸit, Sosyolog ve Yazar Prof. Dr. Ümit Meriç ve Hattat Mehmed Özçay’ın incelemelerde bulunduÄŸu mekânlar arasında Edirne Büyük Sinagogu, Selimiye Camii, Trakya Üniversitesi Sultan II. Bayezid Külliyesi SaÄŸlık Müzesi, Hıdırlık Tabyası ve Trakya Üniversitesi KaraaÄŸaç YerleÅŸkesi yer aldı. Ülkemizin kültürel ve tarihi dokusunu yerelden evrensele taşımak amacıyla çalışmalar yürüten ve bu kapsamda Edirne'de bir dizi incelemelerde bulunan CumhurbaÅŸkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu’nun BaÅŸkanı Prof. Dr. Ä°skender Pala ve kurul üyelerine; Edirne Valisi Ekrem Canalp, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan TabakoÄŸlu ve Genel Sekreter Yardımcısı Hakan Akıncı’nın yanı sıra kentin üst düzey yöneticileri ve turizm temsilcileri eÅŸlik etti.

Konuklara KaraaÄŸaç YerleÅŸkesi hakkında deÄŸerli bilgiler aktaran Rektör Prof. Dr. Erhan TabakoÄŸlu, Trakya Üniversitesi olarak Edirne'nin sahip olduÄŸu kültürel ve tarihsel zenginliklere sahip çıkmaya çalıştıklarını ve bu doÄŸrultuda önemli sorumluluklar üstlendiklerini söyledi. Rektör Prof. Dr. Erhan TabakoÄŸlu "Edirne, tarihimizde dört iÅŸgal görmüÅŸ, büyük acılar yaÅŸamıştır. Vakûrâne duruÅŸla susmaktadır ama dertlidir. Ama o yaraları bir an önce sarıp inÅŸallah tekrar ayaÄŸa kalkmayı bekleyen bir ÅŸehir var burada." diye konuÅŸtu.

KaraaÄŸaç YerleÅŸkesi ziyaretinde konuÅŸan CumhurbaÅŸkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurul BaÅŸkanı Prof. Dr. Ä°skender Pala, Edirne'nin tarih ve kültür açısından önemli bir ÅŸehir olduÄŸunu dile getirerek “Kültür-sanat eksenli ziyaretlerimizde gerek yöneticilerin gerek kültür sanat aktörlerinin düÅŸünceleri, geleceÄŸe yönelik idealleri ve projelerinin önemli olduÄŸunu gördük. Edirne, bilindiÄŸinden daha zengin bir kültür ve sanat altyapısına sahip. Edirne'deki kültür-sanata iliÅŸkin gerek sivil toplum örgütleri gerek resmi makamlar gerekse yerel yönetimlerin duyarlılığını görmek sevindirici. Ne yapılacaksa biz Edirne'nin yanında olacağız. Edirne’de kültür-sanatın kalkınmasına destek veren yöneticilere teÅŸekkür ediyorum.” dedi.

Kurul üyeleri, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ni de gezerek Trakya Üniversitesi tarafından her yıl yüzlerce öÄŸrenciye burs imkânı saÄŸlayan “Bir ÖÄŸrenci De Sen Okut” kampanyası yararına düzenlenen sergideki sanat eserlerini inceleyerek açık artırmaya katıldı. Ziyaretlerini Ä°lhan Koman Heykel ve Resim Müzesi ile tamamlayan CumhurbaÅŸkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu üyeleri, müzede Türkiye’nin ve uluslararası sanat camiasının önde gelen sanatçılarının heykel ve tabloları ile tanıştı. Müzedeki sanat eserleri karşısında hayranlıklarını gizleyemeyen kurul üyeleri, Trakya Üniversitesi’nin sanata ve sanatçıya verdiÄŸi destek için teÅŸekkürlerini iletti.
Ek Resimler
Bu içerik 16.12.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 461 kez okundu.