Dekan Prof. Melihat Tüzün Dumlupınar Üniversitesi'nde "Uluslararası Etkileşimli Sanat" Çalıştayına Katıldı

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün, 16-22 Aralık 2023’te düzenlenen Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nde (DPÜ), "Uluslararası Etkileşimli Sanat Çalıştayı" na katıldı ve diğer sanatçılarla çalıştayda eserler üretti.

Dekan Tüzün; Kütahya Dumlupınar Üniversitesi; Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü tarafından düzenlenen, yurt içi ve yurt dışından 24 sanatçının katıldığı çalıştay kapsamında aralarında Aizanoi Antik Kenti'nin de yer aldığı tarihi bölgelerde gözlem ve alan gezisi, gruplar halinde sanat ve atölye çalışmalarına katıldı.

Katılımcılar, ilgi alanları ve temaları üzerine sanatsal söyleşilerde bulundu, uygulama yapılan bölümlerde farklı teknik, yöntem ve süreçler deneyimlendi.

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, çalıştayın kapanış programında yaptığı konuşmada, etkinliğe katılarak destek verenlere teşekkür etti.

Sanatçıların Türkiye medeniyetinin hangi aşamalarda olduğunu yansıttığını belirten Kızıltoprak, şöyle konuştu: "Her karış toprağı mübarek şehitlerimizin kanıyla kutsallaşan topraklarda yaşıyoruz. Türk tarihinin en önemli zaferlerinin kazanıldığı topraklardayız. Bu üniversitede yaptığımız her faaliyetin Cumhuriyet'imize, şehitlerimize layık işler olmasına özel gösteriyoruz. Sanatın prens ve prenseslerine en kalbi duygularımla şükranlarımı iletiyorum. İyi ki varsınız."

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin de uzun süredir hayata geçirmek istedikleri çalıştayı sonunda gerçekleştirdiklerini anlattı. Bundan duydukları mutluluğu dile getiren Mercin, "Bu tür işlemlerin yapılması için ciddi bir bütçeye ihtiyaç oluyor. Rektör hocamızın da desteğiyle bu desteği bir bilimsel araştırma projesi olarak aldık. Kütahya bir sanat şehri, sanatçı şehri. Bu çalıştayda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum." dedi.

Çalıştay kapsamında Dekan Melihat Tüzün’ün ve katılan diğer ulusal ve uluslararası sanatçıların ürettiği eserler üniversite koleksiyonuna dahil edilerek eserler ölümsüzleştirildi.

Ek Resimler
Bu içerik 23.12.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 133 kez okundu.