DEKAN PROF. MELİHAT TÜZÜN KARADAĞ- RİSAN’DA "Grabovac 2023" ULUSLARARASI SANAT ÇALIŞTAYI’NA KATILDI

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün 21-27 Mayıs tarihleri ​​arasında Karadağ Risan’da Grabovac Huzurevi, Uluslararası Sanat Kolonisi "Grabovac 2023"e davetli sanatçı olarak katıldı.

Çin, Portekiz, Türkiye, Bosna Hersek, Sırbistan ve Karadağ'dan 6 sanatçının katıldığı sanat çalıştayında resim, heykel ve seramik eserler üretildi. Çalıştay boyunda her gün huzur evinde yatan yaşlılarda resim ve seramik uygulamaları yaptılar.  26 Mayıs 2023 Cuma günü Kurum binasında sergi açılışı yapıldı. Serginin açılışını sanat tarihçisi Đuro Lubarda yaparken, programın başında kalite sistem yöneticisi Anđela Rašković Kurum adına katılımcılara hitap etti.
Ülkemizi ve Üniversitemizi çalıştayda temsil eden Dekan Prof. Melihat TÜZÜN, Aydın Kuşadası’nın Güvercin Adası’ndan esinlenerek yaptığı iki eseri büyük ilgi gördü.

Sergi açılışına Türkiye'nin Karadağ Büyükelçisi Sayın Barış Kalkavan katılarak onurlandırdı. Dekan Prof. Melihat TÜZÜN ile çalıştay hakkında konuşan Elçimiz,  huzur evinde kalan ve sergi açılışına katılan yaşlılarla tek tek ilgilendi. Huzur evi Yöneticisi Srdjan Dragomanovic ve çalışanlar, Büyükelçimiz Barış Kalkavan’ın teşriflerinden çok mutluluk duyduklarını, Türk Büyükelçiliğinin desteklerini özellikle beklediklerini belirttiler. Program, huzurevinin bahçesinde kokteyl ve fon müziği ile devam etti.
Ek Resimler
Bu içerik 30.05.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 266 kez okundu.