S
"DEKAN PROF. TÜZÜN VE ÖĞRETİM ÜYELERİMİZ BULGARİSTAN’DA SANAT VE BİLİM ETKİNLİKLERİNE KATILDI VE İKİ ÖDÜLLE DÖNDÜ"
Fakültemiz Dekanı Prof. Melihat Tüzün, Arş. Gör. Kübra Yıldız, Arş. Gör. Meriç Batuhan Çil ve Arş. Gör. Serbay Çelebi’den oluşan heyet, 16-20 Ekim tarihleri arasında, Bulgaristan’ın Balçık ve Şumnu kentlerinde düzenlenen iki sanat etkinliğine ve bir konferansa katıldı.
Fakültemiz kadrosu, 16-17 Ekim tarihlerinde Balçık kentinde gerçekleşen resim çalıştayında, Pinelo Art Gallery sahibi Cem Üstüner'in Türkiye'nin dört bir yanından bir araya getirdiği akademisyenler ve Bulgar meslektaşları ile bir araya geldi. İki günlük çalıştayın birinci gününde Balçık Dvoretsa Sarayı Parkında yağlı boya, akrilik ve baskı eserler üretildi, ikinci günde ise üretilen eserler sergi salonunda sanat severlerle buluşarak görücüye çıktı. Sergi de üretilen çalışmalar ve gösterime sunulan eserler; Şumnu Konstantin Preslavsky Üniversitesi sanat koleksiyonuna bağışlandı.
Balçık’ta resim çalıştayının tamamlanmasının ardından Prof. Valeri Chakalov’un geleneksel hale getirerek bu yıl dokuzuncusunu düzenliği ve bu yıl Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin de etkinlik ortağı olarak yer aldığı Öğrenci Video Art Festivali’ne katılım göstermek üzere Şumnu kentine geçildi. Şumnu Konstantin Preslavsky Üniversitesi, Eğitim Fakültesi’nin ev sahipliği yaptığı festivalin ilk günü, küratörlüğünü öğretim elemanlarımız Öğr. Gör. Merve Oksal ve Arş. Gör. Meriç Batuhan Çil'in yaptığı, fakültemiz İletişim ve Tasarımı Bölümü öğrencilerinin gösterim seçkisi ile başladı. Festivalde bu yıl “ZOOM” teması ile düzenlenen yarışma süreci için atölyelerde de ilk günün ikinci yarısı boyunca üretime geçildi. Atölye süreçlerinde Arş. Gör. Meriç Batuhan Çil, Cvetan Krastev ve Georgi Krastev ile mentör olarak katkıda bulunurken, Arş. Gör. Kübra Yıldız ve Arş. Gör. Serbay Çelebi lisans üstü öğrencileri olarak katılım gösterdi.
Festivalin ikinci günü İstanbul’dan farklı üniversitelerden Prof. Dr. İnsel İnal tarafından seçilen video art çalışmalarının gösterimi ile devam etti. Gösterimin ardından “ZOOM” temalı yarışmaya katılacak öğrenciler atölye çalışmalarını sürdürdü. Festivalin üçüncü ve son gününe gelindiğinde, Romanya Ulusal Sanat Akademisi’nden Prof. Dr. Ovidiou Croitoru ve Dr. Öğr. Üy. Adrian Medeleanu’nun hazırlamış olduğu seçki gösterildi ve yarışmaya katılan işler sergilendi.
Yarışma sonucunda fakültemiz doktora öğrencisi Arş. Gör. Kübra Yıldız puanlamada en yüksek puanı alarak onur ödülüne layık görülürken, Arş. Gör. Serbay Çelebi nominasyon ödülü aldı. Festival fakültemiz Dekanı Prof. Tüzün ve Konstantin Preslavsky Üniversitesi Eğitim Fakültesi dekanı Doç. Dr. Rositsa Mihaylova’nın konuşmaları ve iki üniversite arasında uzun yıllardır süregelen iş birliğinin devamına dair temenni ve teşekkürler ile sona erdi.
Festivalin ardından “Eğitimde Çağdaş Yaklaşımlar” konulu bilimsel konferansa davetli olarak katılım gösteren Prof. Melihat Tüzün, “Türkiye’de Çağdaş Eğitime Bakış” konulu sunumunda, ülkemizde üniversitelerin eğitim süreçlerine olan yaklaşımını Trakya Üniversitesinin örnek teşkil eden aksiyon ve projeleri ile destekleyerek Bulgar, Yunan ve Rumen meslektaşlarına aktardı. Tüzün’ün konuşmasının ardından Konstantin Preslavsky Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Habil Georgi Kolev Türkiye ve Türkiye özelinde Trakya Üniversitesi ile kurmuş oldukları dostluk bağı ve eğitimsel iş birliği açısından ne kadar mutlu olduklarını belirtirken, bu ortaklığın devamı konusundaki temennilerini de iletti. Konferans hediyelerin takdimi ile sona erdi.
Ek Resimler
Bu içerik 31.10.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 305 kez okundu.