Dekanımız Prof. Tüzün ve Öğretim Üyelerimiz 2. Uluslararası Perre Sanat Çalıştayı'na Katıldı

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat TÜZÜN, Resim Bölüm öğretim üyeleri Doç. Kerem İşcanoğlu ve Doç Deniz Gökduman, Adıyaman 2. Perre Sanat Çalıştayına katıldılar.

Resim


Adıyaman Üniversitesi ve Belediyesinin paydaşı olduğu, 1-8 Ekim 2022 tarihleri arasında gerçekleşen 2. Uluslararası Perre Sanat Çalıştayı, “Mavi, Sarı, Az Yeşil...” temasıyla Adıyaman’da renklerin armonisinde bir buluşma gerçekleştidi. Çalıştay, Ulusal ve Uluslararası 65 davetli sanatçının katılımı ile kültürlerarası bir diyalog zemini oluşturdu. Çalıştay da, Geleneksel ve çağdaş sanat olanakları aynı platformda birleşirken alanında uzman isimlerin var etme çabalarına tanıklık edilip kolektif bir bellek oluşturuldu.
Uluslararası Perre Sanat Çalıştayında, 7 gün boyunca atölye çalışmaları, söyleşiler, paneller, gösteriler ve sergiler gerçekleştirildi. Sanatçıların bölgeyi tanımaları, tecrübe etmeleri ve üretimlerine ilham olması amacıyla geziler düzenlendi ve etkinlik alanı olarak Perre Antik kent seçildi.

Fakültemiz dekanı Prof. Melihat Tüzün’ün danışman kurulunda yer aldığı Uluslararası Perre Sanat Çalıştayı, sanat yoluyla Adıyaman coğrafyasını sanatçılar, akademisyenler, öğrenciler ve farklı kültür topluluklarıyla hareketlendirdi. Çalıştayda Resim, Heykel, Seramik, Grafik, Baskıresim, Video Sanatı ve Disiplinlerarası sanat alanlarında yer alan güncel sanat üretimleri yapıldı. Etkinlik kapsamında Prof. Melihat Tüzün, Çağdaş Türk Baskıresmi üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi. Öğretim üyelerimiz Prof. Melihat TÜZÜN, Doç. Kerem İşcanoğlu ve Doç Deniz Gökduman diğer sanatçılarla beraber sanatsal üretimlerini gerçekleştirdiler.
Ek Dosyalar
Bu içerik 12.11.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 345 kez okundu.