Edirnekari Öğrenci İşleri Sergisi

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nce 28 Mart 2019 Perşembe günü Güzel Sanatlar Fakültesi Fuaye Salonu’nda Edirnekari Öğrenci İşleri Sergisi sanat severlere sunulacaktır. Edirne işi anlamına gelen Edirnekari, 14-19. yüzyıllar arasında ahşap, kağıt, taş ve deri yüzeylere uygulanan çiçek ve meyve motiflerinden oluşan bir süsleme sanatıdır. Daha çok ahşap dolap kapakları, sandık ve yazı çekmecelerinde görülse de el yazması eserlerde de çok değerli örnekleri bulunmaktadır. Edirnekari’de genellikle güller, laleler, sümbüller ve meyve tabağı motifleri kullanılmıştır.

Sergi, Üniversite Alan Dışı seçimlik bir ders olan ve Öğr. Gör. Selma ÖZKAN tarafından yürütülen ‘Edirnekari’ dersini alan ve Üniversitemizin farklı Akademik birimlerinde öğrenimlerini sürdüren öğrencilerin ders kapsamında gerçekleştirdikleri işlerinden oluşmaktadır. Eserler kağıt üzerine ve ahşap üzerine yapılan uygulamalar olmak üzere iki gruptan oluşmaktadır.

28 Mart-01 Nisan 2019 tarihleri arasında T.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi Fuaye Salonu’nda ziyarete açık olacak serginin amacı kaybolmak üzere olan Edirnekari sanatının ve Edirne kültürel mirasının gençlere tanıtılarak kültürel sürekliliğe katkı sağlanmasıdır.


Resim
Bu içerik 27.03.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 710 kez okundu.