FAKÜLTEMİZ ÖNEMLİ BİR KONUĞU DAHA AĞIRLADI

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen “Aydan Çelik’le Söyleşi” isimli program 02 Nisan 2018 tarihinde Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fuayesi’nde gerçekleştirildi. Carraro Firmasının “Manifesto” ve “Truva” modellerinin tasarımcısı ve Cyclist ile Sokrates Dergileri’nde Yazarçizer olan Aydan Çelik’in yanı sıra Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi akademik personeli ve öğrencilerin yanı sıra çok sayıda bisiklet tutkunu katıldı.

Program açılışında konuşan Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Kerem İşcanoğlu, “Üniversite sözcüğü Ortaçağ’da Batı dünyasında topluluk, birlik ve beraberlik gibi manalarda kullanılırdı. Bu manada üniversiteler; birliği, birleştiriciliği ve bütün bilgi dallarında evrensel nitelikte bilgi üretmeyi ve bunları yaymayı ifade eder. Bunlara ilaveten üniversiteler, toplumun entelektüel kültürünü özümleyen, geliştiren ve yayan kurumlar olarak belirtilebilir. Toplum ve bilim arasındaki bağları güçlendirmek, Üniversitelerin topluma yönelik faaliyetlerini artırmak ve bu tür faaliyetleri özendirmek amacı ile tıpkı sanatın hayat ile bağında olduğu gibi bir bilim yuvası üniversitelerin de hayat ile bağlarının kuvvetli olmasını önemli buluyoruz. Bu vesileyle Fakültemizin Grafik ve Tasarım Bölümü’nden Arş. Gör. Konur Koldaş ve yüksek lisans öğrencisi Harun Tekdal ile birlikte düzenlediğimiz söyleşi programımızın konuğu bisiklet alanında tasarımları ile adından yalnızca Ülkemizde değil, tüm dünyada söz ettiren Aydan Çelik Beyefendi. Kendisiyle gerçekleştireceğimiz söyleşinin zihinlerde yeni ufuklar açacağı düşüncesindeyim. Ayrıca, Eski Gar Binası Bekleme Salonu’nun böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor olması da bizler için etkinliği önemli ve anlamlı kılıyor. Bunun, Fakültemiz için bir başlangıç olması dileğiyle etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederim.” dedi.

Söyleşisinde “Bisiklet ve Tasarım” konulu bir sunum gerçekleştiren Aydan Çelik, bisiklet tutkusu ve bunun tasarıma dönüşmesi noktasında “Daha çocukken bağlandığım üç şey vardı. Birincisi çizmek, ikincisi yazmak ve üçüncüsü ise bisikletti. Hayatımın bir eşiğinde bisiklet hakkında düşünmek, yazmak ve tasarlamak gibi bir istek oluşmaya başladı. Bunun peşinden gittim ve tasarlamak dahil bisiklete dair her hayalimi gerçekleştirdim. Anlayacağınız bisiklet, yaklaşık 35 yıldır hayatımın en önemli parçası oldu.” dedi.

“Bisiklet Manifestosu, İstanbul Bisiklet Rehberi”, “Bi Tur Versene” isimli kitapların da yazarı olan Aydan Çelik ayrıca okuyucularına “Bisikletin selesine oturan insan, dünyayı olduğu gibi değil de olmasını istediği gibi görür. Yazdığım yollardan geçen bazı okurlar, hiç kitapta anlatıldığı gibi değil diyecekler. Ancak bisiklet üzerinde seyahat ettiğinizde bir süre sonra çevrenizdeki olumsuzlukları görmüyor, başka bir ruh haline geçiyorsunuz.” mesajını verdi.
Ek Resimler
Bu içerik 05.04.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 572 kez okundu.