“FERİT ÖZŞEN HEYKELLERİ” KONULU SÖYLEŞİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİNDE GERÇEKLEŞTİ

Heykeltıraş ve akademisyen Prof. Ferit Özşen’in “Ferit Özşen Heykelleri” konulu söyleşisi 17 Nisan Çarşamba günü, Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Saat 14.00’da başlayan söyleşiye akademisyenler, öğrenciler ve sanat severler katıldı. Figen Şahan’ın Ferit Özşen’i tanıtan açılış konuşmasının ardından söyleşiye geçildi. Prof. Ferit Özşen söyleşide, 1964 yılında başladığı sanat hayatı ve hayatındaki deneyimlerini örnekler üzerinden katılımcılara aktardı. Yurtdışında gördüğü eğitimler doğrultusundaki deneyimleri hakkında açıklamalarda bulunan Özşen, Türkiye’de, ilk sanat çalıştayları ve sempozyumları gerçekleştirmek adına bulunduğu katkılardan söz ederek, Türkiye’de granitten heykel yapan ilk sanatçılardan olduğunu ifade etti.

Döküm atölyesindeki çalışmalarından ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinde bulunan heykellerinin hangi düşünceler doğrultusunda ortaya çıktığını, hangi yöntemlerle gerçekleştirdiğini de anlatan Özşen, karşılaştığı politik ve toplumsal durumların heykelleri üzerindeki yansımalarından, heykellerini yaparken kullandığı tekniklere ve malzemelere de konuşmasında yer verdi.

Söyleşinin ardından katılımcıların sorularını yanıtlayan Özşen’e daha sonra Heykel Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ercan Yılmaz tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Ek Resimler
Bu içerik 18.04.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 1158 kez okundu.