"Fotoğraf Sergisi IV" Açıldı!

Trakya Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Tasarımı Bölümü 2. sınıf öğrencileri, Fotoğraf dersi kapsamında göstergelerarası bir bakış açısıyla sinema sanatının korku, komedi ve bilimkurgu türlerinde kendi seçtikleri film sahnelerini kurgusal bir bakış açısıyla yeniden yorumlayarak canlandırdıkları karakter fotoğraflarıyla sizi farklı dünyalara davet ediyorlar. Küratörlüğünü Prof. Dr. Ali Muhammet Bayraktaroğlu ve Arş. Gör. Berk Mehmet Özel'in yaptığı IV. Fotoğraf Atölyesi, fotoğraf sergimizin açılışı 26 Mart Salı günü saat 14.00'te Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün, Akademisyenler, Öğrenciler, Efod Başkanı Serdar İyiiz ve Efod Derneği üyelerinin ve ziyaretçilerin yoğun katılımıyla Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mimar Kemaleddin Sergi Salonunda gerçekleştirildi.

Serginin açılış konuşmasını yapan Grafik Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Muhammet Bayraktaroğlu, “Serginin öğrencilere verilen ödev talimatı doğrultusunda gerçekleştiğini ve öğrencilerin yerli ya da yabancı sinema filmleri arasından korku, komedi ve bilimkurgu türlerinde kendi seçtikleri film sahnelerini yeniden yorumladıklarını belirtti. Sergilenen eserlerde fotoğraf manipülasyonu olmadığını vurgulayan Bayraktaroğlu, öğrencilerin film karakterlerini yeniden yorumlarken çeşitli boyalar ve farklı materyaller kullanarak sahnelerin kostüm tasarımlarını da gerçekleştirdiklerini ifade etti. Bu serginin, Grafik Tasarımı Bölümü'nün disiplinlerarası bir vizyonla çalışmasının bir yansıması olduğunu belirten Bayraktaroğlu, fotoğrafın ve tasarımın sinema alanıyla birleştiği bu sergide, öğrencilere sinemanın görsel dili ve estetik anlayışı hakkında derinlemesine bir anlayış kazandırdığını vurguladı. Ayrıca, disiplinlerarası iş birliğinin önemine de değinen Bayraktaroğlu, İletişim ve Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Devrim Baran’a İletişim ve Tasarımı Bölümü olarak verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Sinemanın fotoğraf ve tasarım dünyasıyla etkileşim içinde olduğunu ve bu tür projelerin öğrencilerin yaratıcılığını ve teknik yeteneklerini geliştirmede önemli bir rol oynadığını belirten Bayraktaroğlu, böylesi sergilerin gelecekte daha da artarak devam etmesini ve öğrencilerin farklı disiplinlerarası çalışmalarla kendilerini geliştirmeye devam etmelerini umduğunu ifade etti.”

Serginin bir diğer açılış konuşmasını Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün gerçekleştirdi. Tüzün, “Değerli Konuklar, Sevgili Öğrenciler ve Saygıdeğer Meslektaşlarım, Bugün burada, fakültemizin Grafik Tasarımı Bölümü 2. sınıf öğrencilerinin büyük emek ve özveriyle çektikleri fotoğrafları sergilemek için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Sergiler öğrencilerimizin yaratıcılığını ve yeteneklerini kutlamak ve onların başarılarını takdir etmek adına son derece önemlidir. Öncelikle, bu muhteşem serginin düzenlenmesinde öncülük eden Sayın Prof. Dr. Ali Muhammet Bayraktaroğlu hocamıza ve emeği geçen tüm öğrencilerimize teşekkürlerimi sunmak isterim. Sergilenen her bir eser, öğrencilerimizin tutku ve azmini yansıtarak gelecekte ne kadar büyük başarılar elde edebileceklerini bizlere göstermektedir. Ayrıca, sergide yer alan eserler, fakültemizin akademik ve sanatsal çeşitliliğini ve zenginliğini vurgulamaktadır. Bu sergi, öğrencilerimizin gelecekleri için bir ilham kaynağı olmakla kalmayıp, aynı zamanda onların elde ettikleri başarıların kutlanması için de bir platform sağlamaktadır. Hep birlikte, daha büyük başarılara ulaşabileceğimize olan inancım tamdır. Tekrar teşekkür eder, bu muhteşem etkinliğe katılan herkese saygı ve sevgilerimi sunarım. “dedi.

Ardından Efod Derneği Başkanı Serdar İyiiz, Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından yapılan fotoğraf sergilerini takip ettiklerini ve yapılan çalışmaları çok beğendiklerini ifade ederek, bu serginin oluşumunda özveriyle çalışan öğrencileri tebrik etti. Güzel Sanatlar Fakültesi ve EFOD Derneği’nin işbirliği içinde Prof. Dr. Ali Muhammet Bayraktaroğlu’na ve Prof. Melihat Tüzün’e teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Melihat Tüzün, Prof. Dr. Ali Muhammet Bayraktaroğlu, Doç. Dr. Devrim Baran ve EFOD Derneği Başkanı Serdar İyiiz, sergide eseri bulunan öğrencilere katılım belgelerini verdiler. Sonrasında ziyaretçiler ile birlikte sergiyi gezerek öğrencilerle seçtikleri filmler ve canlandırdıkları karakterler ile ilgili sohbet ettiler. Sergide 20 öğrenci tarafından çekilen 26 fotoğraf sergilendi.
Ek Resimler
Bu içerik 28.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 259 kez okundu.