"Gaia'ya Dönüş" Uluslararası Sanal Karma Desen Sergisi Yayında! / "Return to Gaia" International Virtual Mixed Drawing Exhibition has opened!


"Gaia'ya Dönüş" Uluslararası Sanal Karma Desen Sergisi Yayında!

"Return to Gaia" International Virtual Mixed Drawing Exhibition has opened!



21. Yüzyılın en önemli sorunlarından biri olan çevre kirliliğine de dikkat çekerek serginin konsepti kraft kağıda çizim / desen olması yönünde karar aldık. Kraft kağıdı diğer işlevlere uygun olmayan kusurlu ağaçlardan yapılır ve doğal olarak toprakta çözünebilen bir malzemedir. Adı, “güç” veya “kuvvet” anlamına gelen Almanca “Kraft” dan türetilmiştir. Doğada en hızlı çözülebilen kağıt cinsidir. Biz sanatçılar olarak, tıpkı kraft kelimesinin anlamı gibi “güç” birliği, yaparak, Dünya’nın yeşil kalması ve yaşadığımız gezegenin en önemli sorunu olan çevre kirliliğine tepki olarak nasıl katkıda bulunabiliriz sorusuna cevaben “ çevre dostu malzeme ile sanat” üreterek “daha yeşil, daha güzel ve temiz bir dünya mümkün” demek istiyoruz. Böylece insan ruhunda var olan güzele dair duyguları daha da öteye taşıyarak “daha yeşil ve yaşanabilir bir Dünya’da” sanat yapma çabasındayız.


Drawing attention to environmental pollution, which is one of the most important problems of the 21st century, we decided that the concept of the exhibition should be a drawing on kraft paper. Kraft paper is made from imperfect trees that are not suitable for other functions and is a naturally soil-soluble material. Its name is derived from the German "Kraft" meaning "power" or "force". It is the fastest dissolving paper type in nature. In response to the question of how we, as artists, can contribute to the question of keeping the world green and the most important problem of the planet we live in, by making "power" unity, just like the meaning of the word kraft, we produce "art with environmentally friendly materials" we mean "a beautiful and clean world is possible". Thus, we strive to make art in a "greener and more livable world" by carrying the feelings of beauty in the human soul even further.
Ek Resimler
Bu içerik 05.06.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 619 kez okundu.