Galeri Selvin’in yöneticisi, Kütüphaneci ve Sanat Tarihçi Selvin Cuhruk GAFUROĞLU, “Türkiye’de Heykel Dünyasına Tanıklık Etmek” başlıklı söyleşisi ile Heykel Söyleşileri 10’nun konuğu oluyor. 16 Nisan 2024 - 11:00

Galeri Selvin’in yöneticisi, kütüphaneci ve sanat tarihçi Selvin Cuhruk Gafuroğlu, “Türkiye’de Heykel Dünyasına Tanıklık Etmek” başlıklı söyleşisi ile gelenekselleşen Heykel Bölümü Söyleşileri 10’cusunun konuğu oluyor.

Söyleşi, 16 Nisan 2024, Salı günü, Saat: 11:00’da GSF Gar Binası A110’da gerçekleşecektir.
1956 yılında Ankara’da doğan Gafuroğlu, orta öğrenimimi A.Ö.D. Özel Tevfik Fikret  Lisesi’nde, Yüksek öğrenimini Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Kütüphanecilik ve Sanat Tarihi bölümünde tamamlamıştır.

1978-81 yılları arasında Milli Kütüphane Güzel Sanatlar Bölümü’nde uzman olarak çalışan Gafuroğlu, plastik sanatları tüm dallarıyla tanıtmak ve yaygınlaştırmak amacıyla 1985 yılında Ankara’da Galeri Selvin’i kurmuştur.

1990-92 yılları arasında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü’nde Sanat Tarihi dersleri vermiş, 2005 yılında Galeri Selvin’in İstanbul Arnavutköy şubesini açmıştır. Çeşitli kurumlarda da sanat danışmanlığı yapmış olan Gafuroğlu, Türk sanatçıları ve koleksiyonerlik hakkında yayımlar çıkarmakta, Galeri Selvin’de sergiler düzenlemeye devam etmekte, farklı mekanlarda etkinlikler yapmakta ve yurtiçi-yurtdışı fuarlara katılmaktadır.

Bu içerik 04.04.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 215 kez okundu.