GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ, YENİ ATÖLYESİNİ DÜZENLEDİĞİ SERGİYLE AÇTI

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, öğrencilerine daha iyi öğrenim ortamları yaratmak adına fiziki iyileştirme çalışmalarına devam ediyor.  Güzel Sanatlar Fakültesi Resim ve Grafik Tasarımı Programları, eğitimde kalitenin artırılması ve standartların yükseltilmesi için var olan atölyelerine bir yenisini ekledi. Güzel Sanatlar Fakültesi, güncel ve modern baskı tasarımlarının oluşturulmasına imkân verecek atölye ile yeni bir sanat mekânına kavuşurken, kapılarını öğrencilerin eserlerinin sergilendiği anlamlı bir etkinlikle izleyiciye açtı.

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğretim elemanları tarafından koordine edilen çalışmalar kapsamında, öğrencilerin yapmış oldukları resimler, “Baskıresim Atölye Sergisi” ile sanatseverlerin beğenisiyle buluştu.

Küratörlüğünü Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Görevlisi Ayşegül Kalkan’ın yaptığı baskıresim sergisi, Güzel Sanatlar Fakültesi’nin olduğu Karaağaç Yerleşkesi’nde, daha önce Lozan Müzesi’ne ev sahipliği yapan ve müzenin yerleşke içerisindeki başka bir hizmet binasına taşınmasıyla Gravür ve Resim atölyelerine dönüştürülen binada açıldı.  Gravür Atölyesi, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün’ün önderliğinde, Eylül 2019’da başlatılan ve yürütücülüğünü yine Prof. Melihat Tüzün’ün, Araştırmacılığını ise Öğr. Gör. Ayşegül Kalkan'ın yaptığı TÜBAP  “Baskı Atölyesi Geliştirme Projesi” ile kuruldu.

Güzel Sanatlar Fakültesi için düzenlenerek, öğrencilerin sanat çalışmaları kapsamında kullanımına açılan atölyenin açılış töreni, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün, Dekan Yardımcıları Doç. Ayhan Çetin, Doç. Ercan Yılmaz, Bölüm Başkanları, sergi küratörü Öğr. Gör. Ayşegül Kalkan, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

Baskıresmin sunduğu zengin olanak ve malzemelerden faydalanarak gelişen öğrencilerin farkındalıklarının da arttığı, alışılagelmiş kalıplardan sıyrılmalarına ve özgürleşmelerine olanak sağlandığı “Baskıresim Atölye Sergisi” 19 Mart’a kadar sanat meraklıları tarafından izlenebilir. 

 

Trakya Üniversitesi Dekanlığının girişimleriyle uzun uğraş ve emekler sonucu “Gravür Atölyesi”ne dönüştürülen ek hizmet binasında açılan sergide, Resim Bölümü öğr.gör. Ayşegül Kalkan’ın atölye çalışmalarına katılan öğrencilerin değişik boyutlarda farklı baskı teknikleri kullanarak gerçekleştirdiği 111 eser yer alıyor. Öğrencilerin, 2016’dan bu zamana yaptıkları çalışmalardan oluşan sergide,  Resim Bölümü’nden 51, Grafik Tasarımı Bölümü’nden 8 öğrencinin çalışması izleyiciyle buluşuyor.

Sergiye ev sahipliği yapan yeni sanat atölyesinin açılışında konuşan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün şunları söyledi: “Açılışını gerçekleştirdiğimiz binada, bu atölyenin kurulmasını göreve geldiğim günden itibaren çok istedim. Nihayet, yoğun çaba ve emeklerle tamamlayarak Güzel Sanatlar Fakültemizin hizmetine ve kullanıma sunmayı başardık. Sanat eğitiminde özellikle, geniş ve ferah ortamlara, atölyelere olan ihtiyaç artıyor. Resim ve Grafik Tasarımı programları adına, eksikliği giderecek, önemli bir ihtiyacı ortadan kaldıracak atölyede, özgün ve nitelikli işlere imza atılmasını hedefliyoruz. Atölyenin kurulmasına vesile olan TÜBAP projesiyle, geleceğin sanatçı adaylarınA, baskıresim sanatına ilgi duyanlara imkânlar oluşturmaya çalıştık.” dedi.

Atölyenin açılışını gerçekleştiren, emeği geçenlerle öğrencilere teşekkür belgelerini takdim eden Prof. Melihat Tüzün, eserler konusunda keyifli ve heyecanlı olduklarını belirterek “Emeği geçen öğretim elemanlarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum, öğrencilerimizin seçkin eserlerinin yer aldığı bu sergide, çok güzel resimler göreceğimize eminim.” ifadelerini kullandı.

“Baskıresim Atölye Sergisi”nde eseri olan genç sanatçılar: Ali Çınar, Aslıhan Çalışkan, Aslıhan Elrantıssı, Ayşegül Gür, Bahar Celapkulu, Bahar Doğan, Barış Yener Yüzel, Berk Mehmet Özel, Berke Çetinkol, Beste Korkmaz, Burak Uyanmaz, Burçin Aydın, Buse Kaçar, Büşra Meydan, Cesim İldeniz, Coşkun Han, Çağla Kağıtçı, Çağrı Cengizoğlu, Dilay Erikli, Ecem Köksal, Efe Doğan, Emine Çelik, Emre Özten, Ertuğrul Çelik, Furkan Sarıkaya, Gizem Altun, Gizem Nur Sözer, Göker Cebeci, Öykü Moral, Hakan Güneş, Halit Yılmazer, Harun Tekdal, Hasret Yürük, İrem Koçan, İremnur Elverdi, Kübra Ule, M. Tuğçe Şahin, Melih Can, Melis Güneş, Mert Şentürk, Merve Açıkgöz, Muhammed Ali Özer, Nadin Arman, Nida İşbaş, Nihal Çelik, Nur Yavuz, Pelin Çopur, Rabianur Turhan, Rabiye Güler, Seda Dündar, Sedanur Şimşek, Selen Malkoç, Selim Kaşıkçı, Selinay Korkut, Sevda Şimşek, Sinem Korkut, Yeşim Kösem, Yıldız Kaymaz, Zeynep Aydoğan.

Haber: Ali Küçükoğlu

Editör: Sertan Atasoy

Fotoğraf: Mustafa Topyanak

Ek Resimler
Bu içerik 05.03.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 1388 kez okundu.