GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ AKADEMİK KURULU REKTÖR PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi akademik kurul toplantısı, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. 8 Ocak Çarşamba günü saat 15.00’te başlayan toplantıda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün, fakültede 2019 yılı içerisinde yapılan etkinlik ve gelişmelere dair detaylı bir sunum gerçekleştirdi.

Sunumda,  2019 yılına ait akademik faaliyet raporunun yanı sıra kurumsal girdilere yönelik bir öz değerlendirme de yapıldı. Güzel Sanatlar Fakültesi’nin gerçekleştirdiği ulusal, uluslararası sergiler, Balkanlarda yapılan etkinlikler, öğretim elemanlarının gerçekleştirdiği projeler, sergiler, yarışmalar, söyleşiler, fuar-festival katılımları ve akademik yayınlar hakkında bilgi veren  Prof. Tüzün, sunumun son bölümünde stratejik amaçlar doğrultusunda Güzel Sanatlar Fakültesi’nin hedeflerine dair açıklamalarda bulundu. Tüzün ayrıca, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na  Güzel Sanatlar Fakültesi’ne katkılarından ve akademik kurula teşriflerinden dolayı teşekkür etti.

Kurulda, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da bir konuşma yaptı. Konuşmasında, 2019 yılında gerçekleştirilen akademik faaliyetlerin yanı sıra, Güzel Sanatlar Fakültesi’nde yaşanan olumlu gelişmeler ve başarılardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Tabakoğlu, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün’e başarılarından dolayı teşekkür etti.

Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanlarının tamamının katıldığı akademik kurul toplantısında bölüm başkanları da, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na bölümlerinde yaşanan gelişmeler ve akademik faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Ferit Yazıcı ise kurulması planlanan Balkan Sanat ve Müzik Kurumları Birliği hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Yazıcı, sunumda birliğin kuruluş amaçları, organizasyon yapısı ve hedefleri  hakkında detaylı bilgi verdi. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Balkan Sanat ve Müzik Kurumları Birliği projesini desteklediğini ve en kısa zamanda hayata geçirilmesi içinde girişimlerde bulunulmasını istedi.

 

Rektör Tabakoğlu ayrıca, Trakya Üniversitesi Radyosu, “Radyo Günebakan”ın yayın hayatına başlaması için bir süredir yürütülen çalışmalarda önemli çabalar sarf eden, Güzel Sanatlar Fakültesi, İletişim Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Başar Hatırnaz’a da katkılarından dolayı teşekkür etti.

Akademik kurul toplantısının ardından, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrencilerinin çalışmalarından oluşan, ¨Desen Sergisi¨nin açılışı gerçekleştirildi. 24 Ocak 2020 tarihine kadar görülebilecek olan sergiyi de gezen Rektör Tabakoğlu daha sonra fakülteden ayrıldı.

Ek Resimler
Bu içerik 09.01.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 575 kez okundu.