GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ DEVİR TESLİM TÖRENİ

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Soner Hunkan’ın atanması nedeniyle 06 Mart 2018 tarihinde Güzel Sanatlar Fakültemizde devir teslim töreni gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Soner Hunkan, Dekanlık görevini Prof. Dr. Cem Uzun’dan devraldı. Devir teslim törenine Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mümin Şahin ve akademisyenler katıldı.  

Prof. Dr. Ömer Soner Hunkan Kimdir?

1971’de İçel’in Silifke ilçesinde doğan Ömer Soner Hunkan ilk, orta ve lise öğrenimini burada tamamladı. Atatürk Üniversitesi Tarih Bölümü’nden 1994’te mezun oldu. 1995 yılında Pamukkale Üniversitesi FEF Tarih Bölümü Ortaçağ Tarihi Anabilim Dalında araştırma görevlisi oldu. Lisansüstü eğitimini 1995-2005 yılları arasında Marmara Üniversitesi TAE Ortaçağ Bilim Dalında ve Hacettepe Üniversitesi SBE’nde “Türk Hakanlığı (Karahanlı) Tarihi” sahasında tamamladı. Ortaçağ Türk Tarihi ile ilgili Arapça kaynaklar için MEB bursu ile iki yıl Ürdün Üniversitesinde, Farsça yazılmış olanlar için yaz dönemi içerisinde Tahran Üniversitesinde, saha ve kaynak araştırmaları yapmak üzere dört ay TİKA destekli proje ile Taşkent Şarkşinaslık Enstitüsünde bulundu. 2007’de Trakya Üniversitesi FEF Tarih Bölümü Ortaçağ Tarihi Anabilim Dalında Yardımcı Doçent ve 2011’de Doçent kadrosuna atandı. 2012-2013’te on beş ay süre ile Chicago Üniversitesinde YÖK ve TÜBİTAK bursları çerçevesinde Doktora Sonrası Araştırma Programını tamamladı. 2016'da Ortaçağ Tarihi Anabilim Dalı Profesör kadrosuna atandı. 17 Ocak 2017 tarihinden itibaren Tarih Bölüm Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Ek Resimler
Bu içerik 09.03.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1304 kez okundu.