GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN ORYANTASYON PROGRAMI DÜZENLENDİ

Güzel Sanatlar Fakültesi 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Oryantasyon Programı 30 Eylül 2019 Pazartesi günü saat 10.30'da GSF konferans salonunda düzenlendi.

Araştırma Görevlisi Kübra Yıldız'ın sunuculuğunu üstlendiği program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Trakya Üniversitesi tanıtım videosunun izlenmesinin ardından, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün öğrencilere hitaben bir konuşma yaptı. 294 öğrencinin eğitim gördüğü Güzel Sanatlar Fakültesi'ni ve üniversiteyi tanıtmak amacıyla düzenlenen programda, 20 yıldır akademik hayatın içinde olduğunu belirten Tüzün, öğrencilere "hoşgeldiniz" dedi.

Trakya Üniversitesi’nin Balkanlara açılan bir kapı olduğunu ifade eden Tüzün, fakülte yönetimi ve bölümler hakkında bilgi vermesinin ardından öğrencilere hitaben şunları söyledi; "Dil eğitimi büyük bir önem taşıyor. Kendinizi bu anlamda geliştirin. Alanınızla ilgili araştırmalar yapın, müzeleri gezin, hem derslerinizde, hem de ders dışı zamanlarda çalışın ve üretin. Hepinize başarılar diliyorum."

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Burak İşçimen de programda bir konuşma yaptı. Konuşmasına öğrencilere, Balkanların ve Trakya'nın kurumsal üniversitesine hoş geldiniz diyerek başlayan İşçimen, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi’nin amaç ve faaliyetlerinden bahsetti. Trakya Üniversitesi'nde 102 öğrenci topluluğunun, bir yılda 513 aktivite gerçekleştirdiğinin altını çizen İşçimen, yeni öğrenci toplulukları kurmaları için öğrencilerin Kasım ayına kadar başvuru yapmalarını istedi. İşçimen ayrıca, öğrencileri Balkan Yerleşkesi’nde gerçekleştirilecek geleneksel aşure gününe de davet etti.

Oryantasyon toplantısında daha sonra bölümlerin tanıtımına geçildi. İlk olarak, Araştırma Görevlisi Dr. Zehra Atabey Grafik Bölümü'nü öğrencilere tanıttı. 2010-2011 eğitim öğretim yılında faaliyete geçen bölümün akademik kadrosu, eğitim-öğretim imkanları, etkinlikler ve teknik olanaklar hakkında bilgi veren Atabey, Erasmus, Farabi ve Mevlana öğrenci değişim programları hakkında da öğrencileri bilgilendirdi.

Programda, Heykel Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ercan Yılmaz da Heykel Bölümü hakkında bilgiler verdi. Konuşmasında: "Heykel bölümümüz 2010-2011 güz döneminde eğitim-öğretim vermeye başladı. Genç bir bölüm olmasına rağmen büyük bir ilerleme katettik. Atölye ve teknik imkanlar açısından, heykel bölümleri arasında Türkiye'de en iyilerinden biriyiz. Kadromuz da gittikçe genişliyor. Bölümümüze her yıl 15 öğrenci alınıyor. Modelden çalışmalar da yapacağınız; taş, ahşap, metal ve bronz olmak üzere dört adet atölyemiz var. Sizleri heykeltıraş olarak mezun etmek en temel amacımız. İnsanların çok azı sanat eğitimi alır ve bunların arasından da yine çok azı sanatçı olur. Bu sanatçıların da çok küçük bir kısmı heykel eğitimi almış kişilerden oluşur. Heykel eğitimi alan ama heykeltıraş olarak yaşamını sürdürebilen kişiler ise yok denecek kadar azdır. Heykel Bölümümüzdeki eğitimin nihai ereği sizlerin heykeltıraş olarak hayatınızı sürdürebilmenizi sağlayacak donanımı sizlere kazandırmaktır.” diyen Dr. Öğr. Üyesi Ercan Yılmaz, Mevlana, Farabi ve Erasmus programları hakkında bilgi verdikten sonra, bölümün akademik kadrosunu tanıttı.

Resim Bölümü adına konuşan Doç. Kerem İşcanoğlu ise bölümde görev alan akademik kadroyu tanıtmasının ardından bölümle ilgili öğrencileri bilgilendirdi. Atölye ve uygulama alanları bakımından üstün iç ve dış mekan olanaklarına sahip olduklarını belirten İşcanoğlu Resim Bölümü’nün, gelişen yeni teknolojilere uyumlu, yarışma ve panellerle sanatı destekleyen, gezi ve etkinliklerle güncel sanatı takip eden ve bilgi üreten bir bölüm olduğunu ifade etti.

Oryantasyon programı, öğrencilere Güzel Sanatlar Fakültesi Yerleşkesi’nin ve Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’nin gezdirilmesinin ardından Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi’nde düzenlenen Geleneksel Öğrenci Toplulukları Buluşması’na katılım ile son buldu. 

Ek Resimler
Bu içerik 08.10.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 769 kez okundu.