HEYKEL ANASANAT DALI YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİMİZ ELİF ANLAMAZ’IN BAŞARISI

Bu yıl sekizincisi düzenlenen ve 27-28 Mart 2018 tarihleri arasında “The St. Regis Otel, Nişantaşı, İstanbul”da gerçekleşen 8. BAZAART SERGİSİ’ne yaklaşık 600 genç sanatçı 1200 civarında eserle başvuruda bulunmuşlardır.

Serginin Seçici Kurul’u; EKAV/Eğitim, Kültür ve Araştırma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İnci AKSOY, Marmara Üniversitesi Eğitim Görevlisi Esra ALİÇAVUŞOĞLU, Modern ve Çağdaş Türk Sanat Koleksiyoneri Yahşi BARAZ, Sanat Danışmanı, kürator ve akademisyen Marcus GRAF, Sanatçı Eda SOYLU ve Sanatçı Barış SARIBAŞ'dan oluşmuştur. Kurul, bu eserlerden 30’u heykel olmak üzere toplamda 100’ünü sergilenmeye değer bulmuş ve sergileme sırasında da 30 heykelden sadece 7’si koleksiyonerlerin ilgisini çekerek satılmıştır.

Satışı gerçekleşen bu 7 heykelden biri de öğrencimiz Elif ANLAMAZ’ın Yüksek Lisans dersleri kapsamında yaptığı 33,5x40x24cm boyutlarındaki “Kısır Döngü” adlı mermer yontu heykelidir. Heykel, Koleksiyoner Sibel ATEŞ tarafından satın alınmıştır.

Sergi Bazaart’ın web sayfasında online olarak da gezilebilmektedir.
Bu içerik 04.04.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 685 kez okundu.