Hindistan Uluslararası Baskıresim Değişim Programı “MİKROKOSMOS” 2018 Baskıresim Sergisi

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, 2018 teması “Mikro kozmos” olan, Hindistan Uluslararası Baskıresim Değişim Programı koleksiyon sergisine ev sahipliği yapıyor. Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı, Prof. Melihat TÜZÜN’ün “hakikat” adlı eseri, Uluslararası Baskıresim Değişim Programı IPEP INDIA 2018 tarafından seçilmiş, bu program kapsamında kendisine gönderilen 40 eser, Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi salonunda sergilenecektir.

Baskı teknikleri aracılığıyla dünya üzerindeki küresel, sosyo-politik kavramların altını çizmeyi amaçlayan Uluslararası Baskıresim Değişim Programının (IPEP INDIA) bu seneki teması, "Mikro kozmos" dur. Bu yıl ki hedefi, sanatçıların baskıresim tekniklerinin özgün bir formatından yararlanarak, geleneksel mikro ve makro tanımlarının ötesine bakmaya ve yeni anlamlar yaratmaya, yenilikçi ve zorlu algılar ve süreçlerle çalışmalar geliştirmelerini sağlamaktır.

Sergi, Amerika, Arjantin, Avusturalya, Portekiz, Polonya, Pakistan, Hindistan, Tayvan, Türkiye, Finlandiya, Meksika, Nepal ve Rusya gibi 13 farklı ülkelerden 40 sanatçının Mikro kozmos konulu baskıresimlerden oluşuyor. Bu program, kabul edilen sanatçılar arasında eser değiş tokuşu sağladığı gibi belli bir konu üzerinde, farklı ülkelerden sanatçıların ürettikleri eserlerin, değişik ülkelerde sergilenerek daha çok paylaşımına ve daha çok kişiye ulaşmasına olanak sağlıyor.

Sergi 29 Nisan-04 Mayıs 2019 arası Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi salonunda gezilebilir.
Ek Resimler
Bu içerik 29.04.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 463 kez okundu.