"İHAP HULUSİ GÖREY" KONFERANSI GERÇEKLEŞTİ

İlancılık Reklam Ajansı Eşbaşkanı ve Bloomberg HT’de yayınlanan "Reklamarkası" programı sunucusu Ender Merter, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde konferans gerçekleştirdi. Ender Merter; “İhap Hulusi Görey” başlıklı konferansında Türkiye’de grafik tasarımın ve reklamcılığın öncülerinden olan İhap Hulusi Görey hakkında bilgilerini paylaştı. 

İhap Hulusi Görey’in ölümünün 33.yılı anısına gerçekleştirilen konferans Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyenleri ve öğrencileri tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Ender Merter; Milli Piyango, Ziraat Bankası, Yapı Kredi, Türkiye İş Bankası, Garanti Bankası, Sümerbank, Türk Hava Kurumu, Kızılay, Yeşilay, Tariş gibi birçok kuruma logo ve afiş tasarımlarıyla hizmet vermiş olan İhap Hulusi Görey hakkında bilgiler verdi ve eserlerinden örnekler sundu. Gerçekleştirilen konferans ile Türkiye’ye grafik tasarım ve reklam alanında damgasını vurmuş olan İhap Hulusi Görey, saygı ve özlemle anıldı.

Konferans sonunda Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız Prof. Melihat Tüzün, Ender Merter’e teşekkür belgesini takdim etti ve “Atatürk” gravürü eserini hediye etti.
Ek Resimler
Bu içerik 22.03.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 609 kez okundu.