İLLÜSTRASYON ÇALIŞTAYI VE SERGİSİ GERÇEKLEŞTİ

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde yürütcülüğünü Arş.Gör.Dr. Zehra Atabey’in yaptığı “Trakya Üniversitesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Ortak İllüstrasyon Çalıştayı ve Sergisi” projesi gerçekleştirildi. 19-23 Şubat tarihleri arasında devam eden proje kapsamında Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden 10 öğrenci ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden 20 öğrenci olmak üzere toplam 30 öğrenci tarafından Edirne’de yer alan tarihi mekanların sanatsal çalışmaları gerçekleştirilerek, kartpostal illüstrasyonları yapıldı.

Etkinlik kapsamında ilk olarak Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi ve illüstrasyon kulübü danışmanı Dr.Öğr. Üyesi Başak Ürkmez, Grafikerler Meslek Kuruluşu’na (GMK) ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. Bununla birlikte, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden Arş.Gör. Gülce Nur Ertopuz ve yüksek lisans öğrencisi Talip Özer Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü illüstrasyon dersi kapsamında yapılan proje hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Gerçekleştirilen sunumların ardından Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız Prof. Melihat Tüzün teşekkür belgelerini takdim etti.

Tarihi geçmişe sahip ve birçok sanat eserine ev sahipliği yapan Edirne’de bulunan başta Selimiye Camii, Sultan İkinci Beyazid Külliyesi Sağlık Müzesi, Meriç Köprüsü ve Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Yerleşkesi’nde bulunan Tarihi Tren Garı Trakya Üniversitesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencileri tarafından ziyaret edilerek, eskizler alındı.

Öğrenciler tarafından eskizlerin alınmasının ardından, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü binasındaki atölyelerde Edirne’deki tarihi mekanların illüstrasyon çalışmaları gerçekleştirildi. Karakalem, suluboya, karışık ve dijital gibi farklı tekniklerde gerçekleştirilen çalışmalar kartpostal illüstrasyonlara dönüştürüldü.

Edirne’de bulunan tarihi mekanların gezileri ve illüstrasyon atölyelerinden oluşan proje etkinliğinin sonucunda 30 öğrenci tarafından üretilen kartpostal illüstrasyon çalışmaları Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun da değerli katılımlarıyla, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fuaye Alanı’nda sanatseverlerle buluştu. 22 Şubat tarihinde açılışı yapılan çalıştay sergisi, 27 Şubat tarihine kadar ziyarete açık kaldı.
Ek Resimler
Bu içerik 22.03.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 1111 kez okundu.