Kadına Şiddet Konulu Afiş Sergisi

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım 3. Sınıf öğrencilerinin, kadınların uğradığı şiddetin sosyo-kültürel, psikolojik ya da ekonomik katmanlarını görünür kılmaya çalıştıkları afiş sergisi tam da 25 Kasım “Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele” gününde açıldı.

Karaağaç Yerleşkesi Fuaye alanında Güzel Sanatlar Fakültesi dekanı Prof. Melihat Tüzün ve Grafik Tasarım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Muhammet Bayraktaroğlu tarafından yapılan açılış konuşmalarında şiddetin hiçbir gerekçeyle normalleştirilemeyeceği gibi kültürel alışkanlıkların bir parçası olarak da açıklanamayacağı vurgulandı.

Sergide yer alan 22 çalışmanın tasarımlarını gerçekleştiren bölüm öğrencilerinin çalışmaları üzerine yaptıkları değerlendirmeleri teker teker dinleyerek düşüncelerini açıklayan Melihat Tüzün, öğrencilerimizin yoğun çabalarıyla oluşturdukları bu sergi ile yaratılan farkındalığın çok değerli olduğunu ve daha çok sayıda projenin geliştirilmesi gerektiğini dile getirdi. İdari ve akademik desteklerini tüm fakülte öğrencileri için seferber ettiklerini ve böylesi projelerde hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacaklarını hatırlatan Tüzün ve bölüm öğretim üyeleri, sergide çalışmaları bulunan öğrencilere katılım belgelerini sundular.

Ek Resimler
Bu içerik 26.11.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 875 kez okundu.