MAKEDONYALI AKADEMİSYEN SANATÇILARDAN ÜNİVERSİTEMİZDE KİŞİSEL RESİM SERGİSİ

Küratörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Ersan Sarıkahya ile Öğr. Üyesi Ayhan Çetin’in üstlendiği ve Üsküp Kiril Metodi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Valentina Stevanovska, Prof. Dr. Trajce Blazhevski ve çalışmalarını İsviçre’de sürdüren Dr. Ali Sinani’nin eserlerinin yer aldığı “Balkan Üçlemesi” isimli serginin açılışı 29 Mart 2018 tarihinde Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Fuayesi’nde açıldı. Sergi açılışına Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Soner Hunkan, Prof. Dr. Valentina Stevanovska, Prof. Dr. Trajce Blazhevski, Dr. Ali Sinani, Fakültemizin akademik personeli ve öğrenciler ile sanatseverler katıldı.

Sergi açılışında konuşan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Soner Hunkan, “29 Mart ve 06 Nisan 2018 tarihleri arasında sanatsaverler ile buluşacak ve üç değerli Makedonyalı sanatçımızın eserlerinin yer aldığı ‘Balkan Üçlemesi’ isimli sergimizi açıyoruz. Bu tür sanatsal ve kültürel etkinliklerin bilhassa Balkan ülkeleri ile ilişkilerin kuvvetlendirilmesi adına önemli olduğunu belirtmek isterim. Sanatçılarımıza eserlerini bizlerle buluşturduğu için teşekkür ederiz.” dedi.

Prof. Dr. Ömer Soner Hunkan’ın konuşmasının ardından akademisyen sanatçılara katılım belgeleri takdim edilerek sergi sanatseverlerin ziyaretine açıldı.

50'ye yakın eserin yer aldığı sergiye yoğun ilgi vardı.

Sergi açılışı öncesinde Makedonyalı akademisyen sanatçılar Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Soner Hunkan’ı makamında ziyaret ettiler.

Ek Resimler
Bu içerik 03.04.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 773 kez okundu.