MALTEPE ÜNİVERSİTESİ 3. AKADEMİSYENLER SERGİSİ "TAHAMMÜL"

Resim
Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, 24 Ocak-25 Şubat tarihleri arasında “Akademisyenler Sergisi” nin 3.’sünü  gerçekleştirecektir. Serginin teması : “Tahammül” olarak belirlenmiştir. Sergiye katılacak işler “seçici kurul” tarafından değerlendirilecek olup, küratörlüğünü Mehmet Özen üstlenmektedir. Sergiye ait afiş, katılım koşulları aşağıdaki belirtildiği gibidir. Sergi; güzel sanatlar fakültesi, sanat tasarım fakültesi ve bölümlerinde yer alan tüm akademisyenlere açık olup, belirtilen katılım koşullarına ve tarihlerine uyulması beklenmektedir. Ayrıca sergi bitiminde serginin kataloğu basılarak katılımcılara verilecektir. Sizleri de aramızda görmek umuduyla…

Tahammül
Kimine göre dayanma katsayısı, kimilerine göre dayanmanın son noktası...
Tutsaksak özgürlüğe, hastaysak şifaya, mutsuzsak mutluluğa, özlüyorsak özlediğine, hırslıysak başarıya ulaşmak için tahammül gerek.
 Sabır taşının çatlatmadan; değerlerini umutlarını elinde sımsıkı tutarak, kırmadan dökmeden, hırçınlaşmadan bazen sadece tahammül gerek.
Anladım ki:
İnsanlar; Susanı korkak.
Görmezden geleni aptal.
Affetmeyi bileni, çantada keklik sanıyorlar.
Oysa ki; biz istediğimiz kadar hayatımızdalar.
Göz yumduğumuz kadar dürüstler ve sustuğumuz kadar insanlar!..
                                                                                                                Şems-i Tebrizi  
 
SERGİ KATILIM KOŞULLARI
1-      Sergi ulusal ve uluslararası katılıma açıktır. Herhangi bir üniversitenin güzel sanatlar fakültesi, sanat tasarım fakültesi ve ilgili bölümlerinde akademisyen olarak çalışma şartı aranmaktadır.
2-      Sergi; resim, heykel, seramik, grafik, fotoğraf, sinema eserleri gibi alanlarda üretilmiş işleri kapsamaktadır. Bu işler oluşturulan jüri tarafından değerlendirilecektir. Sergilenmeye değer bulunan iş/eserler, katılımcılara duyurularak sergilenecektir.
3-      Eserle/İşle ilgili bilgi ve görsel dokümanlar dijital ortamda en geç 1 Ocak 2019 Salı gününe kadar gönderilecektir. Sergiye değer bulunan eserler 3 Ocak 2019 Perşembe günü katılımcılara bildirilecektir. Sergiye değer bulunan eser sahipleri; en fazla 250 kelimeden oluşan özgeçmişleriyle beraber eserlerini 10 Ocak 2019 tarihine kadar yollamak ve sergi bitiminde de geri almakla yükümlüdürler.
4-      Sergiye bir kişi en fazla 3 eserle katılabilir. Eserler 2 metreden büyük, 50 cm den küçük olamaz. Teknik ise serbesttir.
5-      Sergiye katılacak akademisyenler seçtikleri en fazla üç işini dijital olarak  peteksancakli@maltepe.edu.tr  adresine gönderecektir.
Bu içerik 10.12.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 741 kez okundu.