‘Memory of Antiochia ’ adlı Fotoğraf Sergisi

Trakya Güzel Sanatlar Fakültesi İletişim Tasarımı Araştırma Görevlisi Serbay Çelebi, ‘Memory of Antiochia ’ adlı Fotoğraf Sergisi ile; 20 Şubat 2024 Salı günü 14:00’da Güzel Sanatlar Fakültesi Mimar Kemaleddin Salonu’nda öğrenciler ve öğretim elemanlarının katılımıyla açıldı.

Asrın Felaketi Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde kendisi de Antakya / Hatay’ da depreme yakalanan Çelebi, ‘ deprem sırasında bulundukları binadan apartman sakinleri ile birlikte çarşafları birbirine bağlayarak kurtulduğunu ’ belirtirken, ‘ dışarı çıktığında ve yardım istediklerinde hastane, askeriye, itfaiye gibi binaların yıkıldığını görünce herkesin birbirine acil müdahale ve sağlık yardımları yaparak hayatta kaldıklarını ’ ifade etti.

Tamamı kendi çektiği fotoğraflardan oluşan bu sergide Çelebi; ‘Sergide gördüğümüz bu fotoğraflar 6 Şubat 2023 depreminden başlayarak geçtiğimiz günlerde 6 Şubat 2024 tarihindeki anma etkinliklerine kadar geçen bir yıllık bir sürede çektiği fotoğraflardan oluştuğunu’ ifade etti. Çelebi, çektiği fotoğrafları birleştirerek ‘deprem gecesi hayatını kaybedenlerin anısına ve sonrası arama kurtarma çalışmalarında yanımızda olan herkese, acil müdahale eden sağlık çalışanlarına, bölgenin güvenliğini sağlayan kolluk ve emniyet güçlerine, enkaz kaldırma çalışmaları sırasında binlerce insanı kurtaran ulusal ve uluslararası arama ve kurtarma ekipleri ’ teşekkür ve saygı adına böyle bir sergi düzenleme kararı aldığını belirtti.

Çelebi sergi açılışında; serginin düzenlenmesinde katkıları olan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün'e teşekkürlerini iletti.

Dekan Prof. Melihat Tüzün ‘ böyle anma etkinliklerinin deprem farkındalığımızı arttırdığını, toplumsal olarak birbirimize daha çok kenetlenmemizi sağladığını ’’ dile getirken; sergi için Çelebi’ye teşekkür ederek katkı ve emekleri için teşekkür belgesi verdi.

‘Memory of Antiochia’ Fotoğraf Sergisi 20 Şubat 2024 - 6 Mart 2024 tarihleri arasında Mimar Kemaleddin salonunda halka açık kalmaya devam edecek.
Ek Resimler
Bu içerik 20.02.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 424 kez okundu.