“MİKROKOSMOS” 2018 BASKIRESİM SERGİSİ AÇILDI

2018 teması “Mikro kozmos” olan, Hindistan Uluslararası Baskıresim Değişim Programı koleksiyon sergisi, 29 Nisan Cuma günü saat 16:00’da Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde açıldı.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı, Prof. Melihat TÜZÜN’ün, Uluslararası Baskıresim Değişim Programı IPEP INDIA 2018 tarafından seçilen “hakikat” adlı eserinin de yer aldığı sergide,  program kapsamında Tüzün’e gönderilen 40 eser yer aldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat TÜZÜN Uluslararası Baskıresim Değişim Programının (IPEP INDIA) bu seneki teması olan "Mikro kozmos" kavramı üzerinde durarak, baskı resim teknikleri aracılığıyla dünya üzerindeki küresel, sosyo-politik kavramların altının çizilmesinin amaçlandığını belirtti. Programın bu yılki hedeflerine de değinen Tüzün, sanatçıların baskıresim tekniklerinin özgün bir formatından yararlanarak, geleneksel mikro ve makro tanımlarının ötesine bakmaya ve yeni anlamlar yaratmaya, yenilikçi ve zorlu algılar ve süreçlerle çalışmalar geliştirmeleri beklendiğinin altını çizdi.

Türkiye dahil, 13 farklı ülkeden 40 sanatçının Mikro kozmos konulu baskıresimlerden oluşan sergi 29 Nisan-04 Mayıs 2019 arası Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi salonunda gezilebilir.

Ek Resimler
Bu içerik 30.04.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 441 kez okundu.