Prof. Dr. Bayraktaroğlu Küratörlüğünde "Fotoğraf Atölyesi II" Sergisi Açıldı

Küratörlüğünü Prof. Dr. Ali Muhammet Bayraktaroğlu’nun yaptığı, Trakya Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Tasarımı Bölümü öğrencilerinin fotoğraflarından oluşan “Fotoğraf Atölyesi II” sergisi GSF Fuaye alanında açıldı.

Resim

Küratörlüğünü Prof. Dr. Ali Muhammet Bayraktaroğlu’nun yaptığı sergide 25 fotoğraf yer aldı. Serginin içeriğine dair tanıtım konuşması yapan Prof. Dr. Bayraktaroğlu: “Öğrencilerimiz 1. Sınıftan beri fotoğraf dersi almaktadır. İkinci yılın son döneminde foto-röportaj konulu bir çalışma yaptılar. Foto-röportaj tekniği ile öyküeştirilen fotoğraflarda anlatılan hikaye kelimelerden çok fotoğrafların konuşmasıyla gerçekleşmektedir. Bu doğrultuda her bir öğrenci incelediği konuyu 12 - 15 fotoğraftan oluşan bir seri ile anlattı. Daha da önemlisi iki yıldır aldıkları eğitim doğrultusunda iyi fotoğrafı görmek, çekmek ve seçmek kazanımları bağlamında sergide yer alan 'imza fotoğraflarını' seçtiler ve bu sergi aracılığıyla siz sanatseverlerin beğenisine sundular. Bu vesileyle verdikleri emeklerinin karşılığını sizlerin huzurunuzda sizlerle paylaşıyorlar. Hepsini kutluyorum. Ayrıca sergi açılışımıza teşriflerinden dolayı kıymetli dekanımız Prof. Melahat Tüzün’e ve bizleri yalnız bırakmayan öğretim elmanı melektaşlarıma da huzurunuzda ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Dekanımız öğrenci odaklı bir idari anlayışa sahip olmasından ötürü öğrencilerimizin sergilerini desteklemektedir. Bu anlayışla hiç boş kalmayan bir sergi salonunuzun olması da fakültemiz için oldukça önemlidir." ifadelerinde bulundu.

Açılış konuşmasında Dekan Prof. Melahat Tüzün “Öncelikle öğrencilerimizi ve sergiyi organize eden Ali hocamızı başarılı çalışmalarından ötürü kutluyorum. Fuaye salonumuzda baskı sergimizden hemen sonra açılan fotoğraf sergisi sonrasında heykel ve resim sergileri ile farklı sanat dallarının çok sesli bir vitrini olmaya devam ediyor.” dedi. 2 Kasım günü saat 13.30’da çalışı gerçekleştirilen sergi katılım sertifikalarının öğrencilere verilmesi ve ziyaretçilerin fotoğrafları çeken öğrencilerle çalışmaları üzerine yaptıkları değerlendirmelerle devam etti. Sergi 15 Kasım 2022 tarihine kadar açık kalacak ve sergide yer alan fotoğraflar sanatseverlerin beğenisine sunulacaktır. 

Resim

Resim

 

Ek Resimler
Bu içerik 02.11.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 511 kez okundu.