Prof. François Jeune Konferans, Çalıştay ve Sergisi

Paris 8 Üniversitesi Plastik Sanatlar Bölümü’nde görev yapan sanatçı Prof. François Jeune, 06-10 Mayıs 2019 tarihleri arasında kişisel sergi, konferans ve workshoptan oluşan bir takım etkinlikleri gerçekleştirmek üzere üniversitemize davet edilmiştir. Kişisel sergisinin açılışı etkinliğin ilk günü 16:30'da fakültemiz fuaye salonunda gerçekleştirilecektir. 06 Mayıs tarihinde saat 14:00’de “Image Fertile” başlıklı konferans verecek olan Jeune, fakültemizden onbeş öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilecek aynı başlıkta bir workshopu yürütecek ve gerçekleştirilen workshop sonrası etkinliğin son günü öğrencilerin çalışmalarından oluşan bir sergi açılacaktır.

François Jeune, Paris École des Beaux-Arts diplomasına sahiptir. Daha sonra Paris I Sorbonne Üniversitesi'nde bir formasyona devam etmiştir. Araştırma alanları güncel sanat, resimsel süreçler, renk, Prehistorya ve Mısır olan Prof. François Jeune on iki kişisel sergi açmış, çok sayıda karma sergiye katılmış, iki konferans düzenlemiş, çok sayıda makale ve kitap bölümü yayımlamıştır.Prof. Jeune, Paris 8 Üniversitesi’nde “Resmin Sorunsalları: Seri ve Dizim”, “Yaratma Eylemleri”, “Verimli İmgeler”, “Rengin Güncel Pratikleri ve Teorileri” gibi dersleri yürütmektedir.
Bu içerik 05.05.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 1077 kez okundu.