PROF. MELİHAT TÜZÜN, ULUSLARARASI SANAT SEMPOZYUMLARI VE WORKSHOPLARA KATILDI

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün, Bulgaristan ve Yunanistan’da düzenlenen kültür ve sanat etkinliklerine katıldı.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün, Bulgaristan Sozopol ile Yunanistan’ın Haldiki ve Midilli Adası’nda düzenlenen sempozyum ve workshop etkinliklerinde yer aldı. Çeşitli ülkelerden sanatçılarla bir araya gelerek bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunan Prof. Melihat Tüzün, ilk olarak 28- 31 Ağustos tarihleri arasında Pinelo Art Galery ev sahipliğinde düzenlenen 7. Uluslararası Sanat Workshopları ve Edebiyat Yolları etkinliğinin başkanlığını yürüttü. Midilli Adası Skala Eressos’ta yapılan etkinlikte, etkili konuşma ve şiir okuma atölyeleri ile birlikte sanat workshopları gerçekleştirildi.

Prof. Melihat Tüzün ardından 5-12 Eylül tarihlerinde Bulgaristan Sozopol’da düzenlenen “International Plein Air Symposium başlıklıklı uluslararası resim sempozyumuna davetli olarak katıldı. Türkiye’den 3, Bulgaristan’dan 9 sanatçının katıldığı sempozyumda her sanatçı kendi sanat anlayışı ve temasında resimler yaptı.

Son olarak 17-23 Eylül tarihlerinde düzenlenen “International Art Colony” etkinliğine katılan Prof. Melihat Tüzün, Haldiki’de düzenlenen organizasyonda Makedonya, Bulgaristan, Sırbistan, Kosova, Türkiye, Almanya ve Yunanistan gibi ülkelerden sanatçılarla bir araya gelerek çalışmalar gerçekleştirdi.
Ek Resimler
Bu içerik 17.10.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 69 kez okundu.