Prof. Melihat Tüzün'ün “Kıyıda” İsimli Kişisel Gravür Sergisi

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün tarafından hazırlanan “Kıyıda” isimli kişisel gravür sergisi, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de sanatseverlerle buluştu.  Bakü Art ve Adra Museum and Exhibition Complex iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında, Azerbaycan Bakü Devlet Ressamlar Akademisi’nde açılan ve 32 eserin yer aldığı sergi, sanatseverler tarafından büyük beğeni topladı.

Azerbaycan Bakü Devlet Ressamlık Akademisi’nin ev sahipliğini yaptığı sergide, Prof. Melihat Tüzün, farklı gravür tekniklerini bir arada kullanarak yarattığı eserlerinde, insanın doğa ile olan etkileşimine, gittikçe yoğunlaşan biçimde çevre sorunlarına ve insanın doğa ile olan ilişkilerine odaklanıyor.

Prof. Melihat Tüzün’ün doğal çevreyi ve dönüşümünü kendi gözünden resmederken farklı gerçekliklere pencere açtığı sergisi, 21 Nisan 2019 tarihine kadar Bakü’de sanatseverlerin beğenisine sunulurken, sergi; sanatçı, tasarımcı, akademisyen ve pek çok güzel sanatlar öğrencisini izleyicisiyle buluşturdu.

İnsanın doğa ile olan etkileşimine ayna tutan ve doğa-insan ilişkisine eleştirel bir bakış açısı sunan Prof. Melihat Tüzün, kişisel resim sergisinin yanı sıra gittiği Azerbaycan’da, Türkiye ve Saraybosna’dan 18 sanatçının katılımıyla gerçekleşen “İzler” sergisinin küratörlüğünü, Bakü Art Yöneticisi Elvira Allahyarova ile beraber üstlendi.  “İzler” isimli uluslararası grup sergisinde; Mustafa Cevat Atalay, Nurcan Perdahçı, Bilge Doğru, Çiğdem Kardan, Levent Yıldırım, Esen Süle, Şebnem Çayıroğlu, Ayşe Anıl, Zeynep Serdar, Elvira Allahyarova, Sakine Düzce, Ayşe Derya Kahraman, Suna Özgür Karaalan, Füsun Sünnetçioğlu, Ümit Özkanlı, Gül Diri, Cemile Tuna, Semir Avdıc ve Ayşe Özcan Koçak adlı sanatçıların eserleri sergilendi.

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün’ün “Kıyıda” kişisel sergisinin ve küratörlüğünü yaptığı “İzler” sergisinin resmi açılış törenine katılan ve konuşma yapan Azerbaycan Devlet Ressamlar Akademisi Rektör Yardımcısı Prof. Azad Zeynalov, Türkiye’den değerli sanatçı ve akademisyenlerin eşsiz eserlerinin yer aldığı birbirinden muhteşem iki sergiye ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ortak gerçekleştirilen kültürel ve sanatsal etkinliklerin Türk-Azeri kardeşliğinin güçlenmesine olumlu katkılar gerçekleştireceğini sözlerine ekledi. Kendisinden sonra konuşma yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün Kardeş ve dost ülke Azerbaycan’da olmaktan duyduğu memnuniyeti ve sanatın iki ülke arasında yakın olan ilişkileri daha da kuvvetlendireceğine olan inancını ifade etti. Prof. Tüzün “Farklılıklar zenginliktir ve sanat da bu farklılıklardan yola çıkarak insanlığın ortak duygularına hitap eder. Farklı ifade biçimlerinde bir çok eseri bu sergide görebilirsiniz. Aynı milletin mensubu bu iki devletin akademisyen sanatçıları olarak bu etkinlikle birbirimize önemli değerler kattık.” diyerek serginin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kişisel sergisi ve Küratörlüğünü üstlendiği grup sergisi için Azerbaycan’da bulunan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melihat Tüzün, sergilerin düzenlendiği Azerbaycan Devlet Ressamlığı Akademisi’nde ayrıca bir dizi ziyaret gerçekleştirerek, Azerbaycan Devlet Ressamlığı Akademisi Rektörü Prof. Ömer Eldarov, Uluslararası İlişkiler Rektör Yardımcısı Prof. Salhab Mamedov, Güzel Sanatlar Dekanı Doç. Sevinç Alasgarova ve değerli akademisyenlerle bir araya geldi. Trakya Üniversitesi ile Azerbaycan Devlet Ressamlığı Akademisi arasında tesis edilecek ilişkilere yönelik kazanımların görüşüldüğü ziyaretlerde, eğitim alanında iş birliği ile ikili ilişkiler konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Akademik iş birliği ve ortak bilimsel araştırmalar ve sanatsal etkinlikler gerçekleştirilmesi ile ikili projeler üretilmesi ve yürütülmesi konularının da görüşüldüğü ziyarette, iş birliği yapılması konusunda mutabık kalındı.

Ek Resimler
Bu içerik 29.04.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 934 kez okundu.