Sanatçı Kadın Akademisyenler 8 Mart Dünya Kadınlar Günü V. Ulusal Karma Sergisi Açıldı

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için özel olarak düzenlenen Sanatçı Kadın Akademisyenler 8 Mart Dünya Kadınlar Günü V. Ulusal Karma Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Fuayesi’nden gerçekleştirilen açılışa Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Uzm. Dr. Nilgün Tabakoğlu, Dekan Prof. Melihat Tüzün, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Sergi açılışında konuşan Dekan Prof. Melihat Tüzün, bu serginin bu yıl beşincisini düzenlediklerini ve artık geleneksel hale geldiğini ifade ederek “Türkiye’nin dört bir yanındaki sanatçı akademisyenlerin eserlerinden oluşan bir sergi bu. Türk kadını, Kurutuluş Savaşı’ndan günümüze modern ve çağdaş Türkiye için önemli görevler üstlenmiş ve üstlenmeye devam etmektedir. İnsan hakları temelinde kadınların siyasi, ekonomik ve sosyal bilincini geliştirmesinin kutlandığı bu özel günü biz de bu sergi ile kutluyoruz. Bu sergide 33 farklı üniversiteden 75 kadın akademisyenin eseri yer almaktadır.” diyerek sergide emeği geçen herkese teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, 8 Mart’ı en iyi yansıtan ve kadın akademisyenlerin eserlerinden oluşan bu sergide bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Kadınlarımız hayatın her aşamasında varlar. Onlar güçlendikçe daha güçlü bir Türk toplumu ve daha güzel bir dünya bizi bekliyor olacak. Bu özel güne yönelik yapılan etkinlikleri çok kıymetli buluyorum. Üniversitemizin bu konuda bir ayrıcalığı bulunuyor. Çalışan kadın sayısı toplam çalışanımızın yüzde 50’sini oluşturuyor. Bu anlamda Türkiye’nin önde gelen kurumlardanız. Bununla da gurur duyuyoruz. Başta Dekanımız Prof. Melihat Tüzün hocam olmak üzere emeği geçen hocalarıma teşekkür ediyorum. Her zaman olduğu gibi burada bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarım.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, eşi Uzm. Dr. Nilgün Tabakoğlu ile birlikte sergiyi gezerek eserler hakkında bilgi aldı.
Ek Resimler
Bu içerik 08.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 193 kez okundu.