"Trakya Üniversitesi 2019-2020 Akademik Yılı açılış törenimiz Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop tarafından yapıldı."

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Trakya Üniversitesi 2019-2020 Akademik Yılı açılış törenine katıldı. Törene, ev sahipliğini yapan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne Valisi Ekrem Canalp başta olmak üzere il protokolü ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ile siyasi parti yöneticileri, öğrenciler ve akademisyenler katıldı.


Törende Edirne’nin birçok değere sahip olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Şentop: “Edirne’de Dünyanın sayılı anıt eserlerinden Selimiye gibi bir mimari şaheser var. Muhteşem köprüler var, kervansaraylar var, dinî mimarinin, sivil mimarinin harika örnekleri var. Edirne’ye mahsus değerli el sanatları var. Ve işte Anadolu ve Balkanlar başta olmak üzere uluslararası binlerce üniversite öğrencisine hizmet veren Trakya Üniversitemiz var.” diyerek Edirne’nin ve Trakya Üniversitesi’nin sanat ve tarih açısından taşıdığı öneme vurgu yaptı. Konuşmasının ardından Rektörümüz Sayın Erhan Tabakoğlu, Prof. Dr. Mustafa Şentop’a Fakültemiz Dekanı Prof. Melihat Tüzün’ün önerisi ile Resim Bölümü Öğretim Görevlisi Ayşegül Kalkan ve öğrencilerimiz Büşra Meydan, Burçin Aydın, Çağrı Cengizoğlu, Gizem Nur Sözer, Kübra Ule, Melih Can, Nur Yavuz, Seda Nur Şimşek'in her bir parçasını elle oydukları "Selimiye Cami" linol gravürünü (Boyut: 210x150 cm, 2019) takdim etti. Fakültemiz Öğretim Üyesi ve Öğrencilerimize başarılarının devamını dileriz. 

Ek Resimler
Bu içerik 03.10.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 537 kez okundu.