TRAKYA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ DEKANLIĞI’NDA DEVİR TESLİM TÖRENİ

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde, “Dekanlık” görevi devir teslim töreni gerçekleştirildi. Yükseköğretim Kurulu’nun, üniversitelerde vekâleten yürütülen dekanlıkların tamamına asaleten atamaların yapılması kararıyla, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı görevini vekâleten yürüten Prof. Dr. Ömer Soner Hunkan’ın yerine, YÖK tarafından, Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi ve Bölüm Başkanı Prof. Melihat Tüzün atandı. Trakya Üniversitesi Karaağaç Yerleşkesi Güzel Sanatlar Fakültesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen devir teslim törenine, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin ve Güzel Sanatlar Fakültesi’nden öğretim elemanları ile idari çalışanlar katılırken, törende Dekan Vekili Prof. Dr. Ömer Soner Hunkan, görevini Prof. Melihat Tüzün’e devretti.
Törende konuşan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Güzel Sanatlar Fakültemiz için tarihi bir gün. Böyle bir günde, siz değerli öğretim elamanlarımızla bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Güzel Sanatlar Fakültesi, Trakya Üniversitesi’nin en önemli ve değerli fakültelerinden biri, şehre temas noktamız. Fakültemiz, doğru yönlendirmelerle çok önemli başarılar elde edecek, önemli ölçüde gelişme ve ilerleme kaydedecek bir potansiyele sahip. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cem Uzun’un ardından, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı görevine, Tarih Bölümü Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Ömer Soner Hunkan’dan vekâlet etmesi ricasında bulunmuştuk. Kendisi, çalışma alanı ve branşı olmadığı halde, nezaket ve fedakârlık örneği sergileyerek bu görevi kabul etti. Görevde olduğu süreç içerisinde de büyük bir gayret ve özveri göstererek, Güzel Sanatlar Fakültesi’nin gelişmesine ve başarılar elde etmesine çok önemli katkılar sağladı. Hocamızdan, birikim ve tecrübelerinden şimdiye kadar olduğu gibi farklı platform ve görevlerde yararlanmaya devam edeceğiz. Yapmış olduğu önemli hizmetler ve güzel katkılar için kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Bilindiği gibi olağanüstü hal durumunun ortadan kalkmasıyla, vekâleten yürütülen dekanlık görevlerinin asaleten yerine getirilmesi kararı alındı. Böyle bir durum hasıl olunca, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cem Uzun’un da takdir ve iltifatlarıyla, alanında önemli bir birikim ve tecrübeye sahip olan Prof. Melihat Tüzün Hocamıza istek ve temennimizi ilettik. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi mezunu, ülkemiz ve Balkanlar’da önemli akademik başarı ve çalışmalara imza atmış değerli Prof. Melihat Tüzün, Yükseköğretim Kurumu’nun da uygunluğuyla bugün bizlerle beraber. Bayrak yarışını bu şekilde devam ettiriyoruz. Prof. Melihat Tüzün Hocamızın, Güzel Sanatlar Fakültesi’ni bulunduğu noktadan daha ileriye taşıyacağına olan güvenimiz tam. Kendisiyle bir arada ve aynı çatı altında olmaktan dolayı kıvanç ve mutluluk duyuyoruz. Huzurlu, aydınlık ve üretkenlik dolu bir akademik ortam sağlanacağına inanıyoruz. Saygıdeğer Prof. Melihat Tüzün Hocamıza, yeni görevinde muvaffakiyetler diliyorum.” dedi.
Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi eski Dekan Vekili Prof. Dr. Ömer Soner Hunkan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı görevine, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun teveccühü ve takdiri ile geldiğini belirterek, “Bizleri bu göreve layık gören Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na ve görev sürecinde bizlere inanan, her konuda destek ve yardımcı olan dekan yardımcılarımızla Fakültemiz akademik ve idari çalışanlarımıza saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Bu süreçte, tüm birim ve çalışanlarımızla uyum ve entegrasyon içerisinde olmaya dikkat ettik. Bir arada ve iletişim içerisinde olmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle, bizlere bahşedilen görevi layığı ile yerine getirme gayret ve azmi içerisinde olarak emaneti, yeni sahibine, kıymetli Hocamız Prof. Melihat Tüzün’e devretmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyorum. Yeni görevinde kendilerine başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.
Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı görevine getirilen Prof. Melihat Tüzün, Trakya Üniversitesi’nde olmaktan kıvanç ve mutluluk duyduğunu belirterek, “Trakya Üniversitesi çatısı altında, güzel sanatların farklı alanlarının yer aldığı bir fakültede olmak son derece memnuniyet verici. Canı gönülden isteyerek ve severek buraya geldim. Takip ettiğim ve gördüğüm kadarıyla burada, güzel ve önemli işlere imza atılıyor. Ciddi potansiyeli olan bir fakülte. Çok değerli bir akademik kadro ve yeterlilikleri var. Yeni bir başlangıç yapacağımıza ve önemli bir vizyon üstlenerek, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ni daha ileriye taşıyacağımıza inanıyorum. Bana, bu görevi layık gören Trakya Üniversitesi’nin değerli Rektör ve Rektör Yardımcılarına şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından törende, Prof. Dr. Ömer Soner Hunkan, dekanlık mührünü Prof. Dr. Melihat Tüzün’e teslim etti.

Ek Resimler
Bu içerik 27.11.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1033 kez okundu.