TRAKYA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ’NDEN, “DÜNYA SANAT GÜNÜ”NDE “PANDEMİK İLHAMLAR” SERGİSİ

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, 19 farklı ülkeden 261 sanatçının pandemi günlerinde yaptığı çalışmaları çevrimiçi bir sergiyle izleyiciye sunuyor.


Resim

 


     Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, COVİD-19 pandemi sürecinde meydana getirilen eserlerin yer aldığı “Pandemik İlhamlar” adlı uluslararası karma bir sergiye ev sahipliği yaptı. Türkiye’nin yanı sıra aralarında İtalya, Rusya, Bulgaristan, Hırvatistan, Kuzey Makedonya, Kore, Hindistan, Bangladeş ve Japonya gibi ülkelerin de bulunduğu 19 farklı ülkeden 261 sanatçı tarafından karantina sürecinde meydana getirilen eserler, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi aracılığıyla, Dünya Sanat Günü’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Pandemi döneminin verdiği ilhamla oluşturulan farklı sanat dallarına ait pek çok eser, Dünya Sanat Günü olan 15 Nisan tarihinde Güzel Sanatlar Fakültesi’nin dijital platformlarında çevrim içi olarak izleyiciyle buluştu.

     Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği’nin (International Association of Art - UPSD) girişimi sonucunda, 2012 yılından bu yana kutlanan ve aynı zamanda ünlü ressam Leonardo Da Vinci’nin doğum günü olan “15 Nisan Dünya Sanat Günü” vesilesiyle, özel bir sanal sergiye imza attı. Güzel Sanatlar Fakültesi’nin yeni çevrim içi sergisi “Pandemik İlhamlar”, insanlığın uzun bir süredir maruz kaldığı ve hayatın her alanını kuşatan salgın sürecinde sanatsal çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdüren, dünyanın farklı coğrafyalarından pek çok usta sanatçının eserlerini bir araya getiriyor. Sergi, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin başvuru çağrısına icabet eden ulusal ve uluslararası 261 sanatçının pandemi günlerinde gerçekleştirdikleri sanat çalışmalarından oluşuyor. Sergide resimden heykele, fotoğraftan seramiğe ve grafik tasarıma kadar plastik sanatların pek çok türü ile geleneksel sanatlara ait birbirinden değerli eserler yer alıyor.
Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Youtube kanalında izleyiciyle buluşan serginin videosunu aşağıda bulabilirsiniz.

Pandemik İlhamlar Sergisi Video 01:
 
(Eserler alfabetik sıraya göre dizilmiş olup, eser sahiplerinin ilk ismi ‘A-I’ harfleri arasında bulunan eserler bu videoda gösterilmektedir. - Artworks are alphabetically ordered and the works of artists whose first names’ initial letter is between ‘A-I’ are shown in this video.)




Pandemik İlhamlar Sergisi Video 02: 
(Eserler alfabetik sıraya göre dizilmiş olup, eser sahiplerinin ilk ismi ‘J-Z’ harfleri arasında bulunan eserler bu videoda gösterilmektedir. - Artworks are alphabetically ordered and the works of artists whose first names’ initial letter is between ‘J-Z’ are shown in this video.)

Bu içerik 15.04.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 1068 kez okundu.