TRAKYA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNİN YIL SONU SERGİSİ AÇILDI

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Resim, Grafik Tasarımı ve Heykel bölümlerinden öğrencilerin, 2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılı içerisinde hazırladıkları ürün ve eserler “Yıl Sonu Sergisi”nde sanat severlerle buluştu. Güzel Sanatlar Fakültesi 1. Sınıf öğrencileri tarafından “Temel Sanat Eğitimi” dersi kapsamında ortaya konmuş olan çalışmalar da bu sergide yer aldı. Yıl boyunca aldıkları sanat ve tasarım eğitimlerini özverili çalışmaları ile birleştiren öğrenciler, yaratıcı ve özgün düşüncelerle hazırladıkları baskı, resim, heykel ve grafik tasarım çalışmalarını Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fuaye Alanı’nda ziyaretçilerin beğenisine sundular.

 

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün, Fakülte Öğretim Üyeleri, öğrenciler ve öğrenci yakınlarının katılımlarıyla açılan sergide, Grafik Tasarımı, Resim ve Heykel bölümlerinde öğrenim görmekte olan ve mezun olan öğrencilere ait 70’e yakın çalışma sanat meraklılarıyla buluştu. Grafik Tasarımı Bölümü’nden 12, Resim Bölümü’nden 20, Heykel Bölümü’nden 23 ve Temel Sanat Eğitimi dersi kapsamında 14 öğrencinin çalışmalarından oluşan sergide öğrenciler, eğitim öğretim yılının sonuna geldikleri günlerde yıl boyunca yaptıkları çalışmalardan edindikleri kazanımların somut birer sonucu olan ürünlerini sergileme heyecanı yaşadılar. Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde gerçekleşen sergide; grafik tasarım, fotoğraf, üç boyutlu strüktür çalışmaları, renk çalışmaları, temel sanat çizimleri, doğal ve atık malzemelerden özgün tasarımların yanı sıra ahşap ve metal torna ürünleri gibi farklı tekniklerle hazırlanan pek çok eser yer aldı.

 

Serginin açılışında konuşan Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün, öğrencilerin yıl boyunca hazırladıkları çalışmalardan örneklerin yer aldığı muhteşem bir sergiye imza attıklarını belirterek, eserleriyle katkı sunan öğrencilere ve onlara emek veren hocalara teşekkür etti. Her biri birbirinden kıymetli genç sanatçı adaylarını bilgi ve deneyimleriyle en iyi şekilde donatmaya ve hayata hazırlamaya çalıştıklarını vurgulayan Prof. Melihat Tüzün: “Öğrencilerimizi, üniversitenin olanaklarıyla buluşturarak yaşamın ve sanatın içerisine dâhil ediyoruz. Tüm öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin katkılarıyla hazırlanan, güzel örneklerin yer aldığı bir sergi oldu; öğrencilerimiz, yağlı boyadan, baskı çalışmaları ve grafik tasarıma kadar pek çok güzel işe imza attılar. Hepsini emeklerinden ötürü tebrik ediyor ve kendileriyle gurur duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin öğrencilerimiz için bir şans olduğu düşüncesiyle, her birinin bu şanslarını en iyi şekilde değerlendirerek fakültemizden önemli bilgi ve birikim sahibi bireyler olarak mezun olmalarını temenni ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin eserlerinden oluşan geniş bir seçkinin yer aldığı “Yıl Sonu Sergisi”, açılış konuşmasının ardından sanatseverlerin ziyaretine açıldı. Sergi, 15 Eylül 2019 tarihine kadar Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fuaye Alanı’nda ziyarete açık olacak.

 

Haber: Ali Küçükoğlu

Editör: Sertan Atasoy

Fotoğraf: Konur Koldaş - Ali Küçükoğlu

Ek Resimler
Bu içerik 18.06.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 1427 kez okundu.