Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Elemanlarından Sofya Ulusal Sanat Akademisine Ziyaret

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Elemanları Bulgaristan Cumhuriyeti Kültür Bakanlığının davetlisi olarak Sofya’daki Sredets galerisinde 3 Mart 2023 tarihinde açılışı yapılan bir karma sergi gerçekleştirdiler.

Söz konusu serginin açılışı için giden Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Elemanlarından oluşan heyet Sofya’daki Ulusal Sanat Akademisini ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında heyete eşlik eden Akademinin Halkla İlişkiler sorumlusu Sn. Didi Spasova ile bölümlerin atölyelerini ziyaret eden heyet, öğrenci işlerinden oluşan örnekleri görmelerinin yanı sıra, söz konusu atölyelerde eğitim veren öğretim elemanlarından uygulamalar ilgili bilgi alışverişinde bulundular. Sofya Ulusal Sanat Akademisinin Rektörü Sn. Prof. Georgi Yankov ile Trakya Üniversitesi GSF Dekanı Sn. Melihat Tüzün’ün ayaküstü gerçekleşen sohbetlerinde, iki kurum arasında ileriye dönük ve özellikle öğrencileri kapsayan bazı projeler geliştirilmesi hususunu görüşerek ileri bir tarihte yapılmak üzere bir toplantıda geniş kapsamlı biçimde ele alınması kararlaştırıldı. İki kurum arasındaki işbirliğinin daha ileri bir seviyeye taşınması görüşünü paylaşan yöneticiler, öğrencilerin 21.Yüzyılda daha da global hale gelen dünyamızın gereksinimlerini karşılamalarını kolaylaştıracak işbirliklerinin yapılması gerekliliğine dair vurgu yaptılar.
Bu içerik 20.03.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 161 kez okundu.