Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tarafından “Balkanlarda Hep Beraber” Sergisi ve Konferansı Gerçekleştirildi

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından, 4 Aralık 2019 tarihinde Bulgaristan’ın Veliko Tarnovo şehrinde “Rafeal Mihallov” Sergi Salonu’nda “All Together in the Balkans”, "Balkanlarda Hep Beraber" sergi açılışı gerçekleştirildi. Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi’nden 23 öğretim elemanı ve 8 lisansüstü öğrencinin eserlerinin bulunduğu sergi sanatseverler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün, 14 öğretim elemanı ve lisansüstü öğrencileri ve Veliko Tarnovo “St.Kiril ve St. Methoditius” Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Svetoslav Kosev ve öğretim elemanları sergide bulundular. 

Veliko Tarnovo “St.Kiril ve St. Methoditius” Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Svetoslav Kosev, “Bu sergi iki üniversite arasındaki bağları güçlendirmek adına bir adımdır ve Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ni ağırlamaktan onur ve gurur duymaktayız” ifadelerini kullandı. Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün de “Bulgaristan’ın Veliko Tarnovo şehrinde bulunmaktan ve Balkanlar’da ortak sanat etkinlikleri gerçekleştirmekten büyük mutluluk duymaktayız. Bununla birlikte, Balkanlar’daki üniversiteler arasındaki ilişkileri giderek arttırmak istiyor ve bunu üniversite olarak önemsiyoruz” dedi. Açılış konuşmalarının ardından Dekan Prof. Melihat Tüzün, Veliko Tarnovo “St.Kiril ve St. Methoditius” Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Svetoslav Kosev’e ve Duvar Resmi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Boris Jelev’e, Veliko Tarnovo Belediyesi Kültür ve İnsani Faaliyetlerden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Anatoli Tsonev’e hediyelerini takdim etti. 

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencileri 5 Aralık 2019’da Veliko Tarnovo “St.Kiril ve St. Methoditius” Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi resim, heykel ve grafik tasarım bölümlerini ziyaret etti. Bölümlerde gerçekleştirilen çalışmalar “St.Kiril ve St. Methoditius” Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları tarafından tanıtıldı. “St.Kiril ve St. Methoditius” Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ziyareti ardından, üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün tarafından Trakya Üniversitesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi’ni tanıtan bir sunum gerçekleştirildi. Dekan Prof. Melihat Tüzün iki üniversite arasında Erasmus kapsamında ikili anlaşma sağlandığını dile getirdiği sunumunda, üniversitemiz eğitim öğretim ve fiziki imkanları ve gerçekleştirilen sanatsal etkinliklerden bahsetti. Bununla birlikte; Dekan Prof. Melihat Tüzün, üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Karaağaç Yerleşkemiz’de iki tane olmak üzere, üniversitemiz bünyesinde bulunan müzeleri tanıttı. Sunum, “St.Kiril ve St. Methoditius” Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından büyük bir ilgiyle izlendi. 

Bulgaristan’ın Veliko Tarnovo “St.Kiril ve St. Methoditius” Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ziyareti kapsamında, üniversite Rektörü Prof. Dr. Hristo Bondzholov tarafından Güzel Sanatlar Fakültemiz Dekanı Prof. Melihat Tüzün makamında ağırlandı. Rektör Prof. Dr. Hristo Bondzholov’dan iki üniversite arasındaki işbirliğini daha da geliştirme sözü alındı. Görüşmenin ardından, Dekan Prof. Melihat Tüzün, Trakya Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu adına Veliko Tarnovo "St.Kiril ve St. Methodius" Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Hristo Bondzholov' a hediyelerini takdim etti. 

Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencilerinin, Bulgaristan’ın Veliko Tarnovo şehrinde gerçekleştirilen "Balkanlarda Hep Beraber" sergisi, 4-7 Aralık 2019 tarihleri arasında sanatseverlerle buluştu.
Ek Resimler
Bu içerik 16.12.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 602 kez okundu.