TRAKYA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİNDEN “BİR ÖĞRENCİ DE SEN OKUT” KAMPANYASINA BÜYÜK DESTEK

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Trakya Üniversitesi Vakfı çatısı altında 2016 yılında başlatılan ve Edirne’nin tüm dinamiklerini harekete geçirerek çok sayıda kurum, kuruluş ve bireysel bağışçının desteğini alan “Bir Öğrenci de Sen Okut” kampanyasına katkı sunmak amacıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı. Ülkemizin farklı bölgelerinin yanı sıra Balkanlardan gelen öğrencilere destek sağlayan “Bir Öğrenci de Sen Okut” kampanyası, 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı’nda da Trakya Üniversitesi öğrencilerine burs sağlamaya devam ediyor.

Trakya Üniversitesi öğrencilerine karşılıksız burs sağlanan “Bir Öğrenci de Sen Okut” kampanyasına destek için bir araya gelen Güzel Sanatlar Fakültesinin öğretim kadrosu ve öğrencileri büyük bir dayanışma örneği göstererek bağış karşılığı sahiplerini bulacak eserlerden oluşan bir heykel sergisini sanatseverlerle buluşturdu.
Sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerin yanı sıra desteğe ihtiyaç duyan öğrencilere de sahip çıkarak örnek bir davranış ve uygulamaya imza atan Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından gerçekleştirilen sergide, mezun öğrencilerin okullarına bağışladığı heykeller, kampanya kapsamında öğrenciler için bağışa dönüşüyor. Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden mezun öğrencilerin öğrenimleri sırasında oluşturdukları ve mezuniyet sonrası üniversiteye bağışladıkları çeşitli boyutlardaki heykeller, geliri “Bir Öğrenci de Sen Okut” kampanyasına bağışlanmak üzere düzenlenen sergiyle, yardımseverler ile buluşmayı bekliyor.

Öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik, Trakya Üniversitesi bünyesinde devam eden “Bir Öğrenci de Sen Okut” kampanyasına destek için açılan heykel sergisinde alçı, taş, metal ve ahşaptan oluşan 72 eser yer alıyor. Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Heykel Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ercan Yılmaz’ın, eğitime destek fikrinden hareketle Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığınca gerçekleştirilen ve Heykel Bölümü’ndeki tüm öğretim elemanı ve öğrencilerin görev aldığı sergi, 20 Kasım 2019’da Güzel Sanatlar Fakültesi Fuayesi’nde açıldı.

06 Kasım 2019 tarihine kadar sanatseverlere kapıları açık kalacak sergide yer alan eserlerin her biri, “Bir Öğrenci de Sen Okut” kampanyasına en yüksek bağışı yapan yardımsevere takdim edilecek. Öğrencilerin yıl içerisinde hazırladığı el emeği, göz nuru heykelleri almak isteyenler, ilgilendikleri heykelin kaidesinde bulunan açık artırım listesine tekliflerini ve adlarını yazarak kampanyaya destek oluyor.

Sergilenen eserlerin büyük bir birikimin ürünü olduğunu söyleyen Dekan Yardımcısı ve Heykel Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ercan Yılmaz “Zengin birikimimizi böyle bir iyilik hareketi için kullanmak bizlere mutluluk veriyor. Buradaki her eser aynı zamanda öğrencilerimizin geleceğine yapılacak katkı demektir. Mezun olan öğrencilerimizin hazırladığı bu eserler, Trakya Üniversitesinde okuyan belki de hiç tanımadıkları kardeşlerine, arkadaşlarına büyük bir fayda sağlayacak.” dedi.
Yardımseverlerin bağışlarını, ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştıracak sergi açılışında konuşan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün, serginin başta Dr. Öğr. Üyesi Ercan Yılmaz’ olmak üzere Heykel Bölümü akademisyen ve öğrencilerin büyük katkıları ve fedakarlıkları sonucunda ortaya çıktığını söyleyerek serginin sanatla eğitim arasında bir dayanışma köprüsü kurulmasına öncülük ettiğine dikkat çekti. Sergiye yurt dışından da katılım olduğunu ve herkesin büyük bir heyecanla bu iyilik hareketine katıldığını ifade eden Prof. Tüzün, tüm Edirne halkını öğrencilerin eğitimlerine destek olmaya çağırdı.

Açılışta konuşan Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, bu tür etkinlik ve projelerin, toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerinden biri olduğunu hatırlatarak sanatçıların bu tür sosyal sorumluluklara imza atmasının herkes için ilham verici bir davranış olduğunu vurguladı. Hayırseverleri kampanyaya destek olmaya çağıran Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, insana yapılan yatırım ve eğitime sunulan desteğin her şeyden önemli olduğunu söyledi. Hayırseverlerin katkılarıyla Trakya Üniversitesi Vakfının daha çok öğrenciye ulaşabileceğinin altını çizen Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer “Öğrencilerimizin yanında olduğumuzu göstermek, yapacağınız yardımların miktarından çok daha önemli. Sizler, onların hayatlarına dokunarak daha rahat bir eğitim almalarına imkân sağlayabilir, onları geleceğe hazırlamamıza destek sunabilirsiniz. İnanıyoruz ki bu iyi niyetli çaba, destekleriniz ile büyük bir yardım hareketine dönüşecek. Tüm Edirnelilere, sanatsever ve yardımseverlerimize verecekleri destekten ötürü teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Haber: Ali Küçükoğlu
Editör: Sertan Atasoy
Fotoğraf: Mustafa Topyanak - Konur Koldaş

Ek Resimler
Bu içerik 21.11.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 621 kez okundu.