TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN 100. YILI KUTLAMALARI FAKÜLTEMİZ EV SAHİPLİĞİNDE ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE TÜM COŞKUSUYLA KUTLANDI

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlamaları kapsamında büyük bir özveri ve çaba ile hazırlanan “Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında Sanat Festivali” haftası, 23-29 Ekim tarihleri arasında fakültemiz bünyesinde çeşitli etkinliklerle gerçekleşti.

Şenlik haftasının ilk günü olan 23 Ekim gününde, Arş. Gör. Serbay Çelebi’nin düzenlediği fotoğraf atölyesi ile başlayan etkinlikler, aynı gün gerçekleşen “Cumhuriyet Dönemi Sanat Politikaları” konulu konferans ile devam etti. İkinci gün Doç. Kerem İşcanoğlu tarafından “Atatürk” temalı serigrafi atölyesi gerçekleştirildi. Üçüncü gün, Türkiye Cumhuriyeti’nde güzel sanatlar eğitiminde önemli bir isim olan emekli akademisyen Prof. Kemal İskender’in “Cumhuriyet’in 100. Yılında Türk Resmi” isimli söyleşisi yapılırken, dördüncü gün Doç. Kerem İşcanoğlu tarafından desen atölyesi ve Doç. Baybora Temel tarafından suluboya atölyesi gerçekleştirildi.

Festivalin beşinci günü olan 27 Ekim tarihinde, fakültemiz tarafından Cumhuriyet Bayramlarında geleneksel olarak düzenlenen sanal sergi olan “Cumhuriyetin 100 Yılı 100 Eser” uluslararası sanal karma sergisi youtube kanalımızda izleyicilerle buluştu. Aynı gün Arş. Gör. Kübra Yıldız tarafından ekslibris atölyesi yapıldı.

Edirne Valisi Yunus Sezer ve Eşi Canan Sezer Hanımefendi, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Eşi Uzm. Dr. Nilgün Tabakoğlu ile Baro Başkanı Gökhan Karakoç, Cumhuriyet Bayramı gününde fakültemiz yerleşkesinde gerçekleşecek etkinlikler ve törenler için teşrif ettiler. Güzel Sanatlar Fakültesi Karaağaç Yerleşkesinde yapılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Sanat Festivalinde Vali Yunus Sezer’i ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün; festival etkinlikleri çerçevesinde Vali Sezer’i Doğa Tarihi Müzesinde ağırladılar. Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün bu değerli festivale ev sahipliği yaparken; değerli Öğretim Üyelerimiz eşleri ve çocukları da festivali coşkuyla kutladılar.

Sabah saat 10.00 itibariyle fakültemizin bulunduğu Karaağaç yerleşkesinde açık havada tuvallerini kuran Plastik Sanatlar Topluluğu “Öğrenci Açık Hava Sanat Buluşması” gerçekleştirdi ve öğrencilerin üretimleri gün boyu devam etti. Edirne Valisi Yunus Sezer ve Eşi Canan Sezer Hanımefendi, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Eşi Uzm. Dr. Nilgün Tabakoğlu ile Baro Başkanı Gökhan Karakoç’un katılımlarıyla “Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Ressam – 100 Portre” sergisinin açılışı yapıldı.

Üniversitemizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamada geleneksel hale getirdiği bir diğer tören olan Cumhuriyet Fidanı Ekim töreni de aynı gün gerçekleşti. Edirne Valisi Yunus Sezer, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Aydoğdu, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün’le birlikte, Dekanlar, Enstitü Müdürleri, MYO Müdürleri ve değerli öğretim üyelerimizin de değerli katılımlarıyla çocuklarla birlikte 100. Yıl Anısına Fidan Ekim Töreni gerçekleştirildi.
Sonraki ziyaretini Karaağaç yerleşkesindeki Lozan Müzesi’ne yapan Vali Sezer’e, Kütüphane Müdürü Prof. Dr. Nurten Çetin ve Müze Müdürü Müslüm Özcan eşlik ederken Trakya Paşaeli Müdâfaa-i Hukuk Cemiyeti başkanlarından Edirne Eski Müftüsü Osman Hilmi Efendi’nin kızı Sadiye Zorlutuna’nın torunu Kahraman Zortuna’nın bağışladığı yazılı ve görsel değerli eserlerin bulunduğu bölümünü, Sayın Vali Yunus Sezer halka açarak kurdele kesti. Fakültemizin ev sahipliği yaptığı festival, Öğr. Gör. Selma Özkan’ın gerçekleştirdiği “Edirnekari” atölyesi ve Öğr. Gör. Fatma Dağlı tarafından gerçekleştirilen “Ebru” atölyesi ile sona erdi.

Fakültemiz Dekanı Prof. Tüzün: “Cumhuriyetin asrını tamamladığı bugünde böyle bir festivalin düzenlenmesi konusunda destek ve çabalarını esirgemeyen tüm meslektaşlarıma teşekkürlerimi iletiyorum, bu ehemmiyetli haftayı sanat dolu bir şekilde kutlamış olmaktan dolayı mutlu ve gururluyum.” dedi.

Edirne’nin sanatını, kültürünü canlandırmak ve ihya etmek adına projelerde tüm kurumların ortak rol oynaması gerektiğini belirten Vali Sezer, Trakya Üniversitesinin hayata geçireceği çalışmalarda Edirne Valiliği olarak destek vereceklerini söyledi ve Sanat Festivali Etkinlikleri dolayısıyla Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na ve Dekan Prof. Melihat Tüzün’e teşekkürlerini iletti.
 
Ek Resimler
Bu içerik 01.11.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 283 kez okundu.