“Uluslararası Baskı Değişim Programı (IPEP)” - Hindistan 2022 Sergisi Fakültemizde Açıldı

Baskı resim sanatçılarının çalışmalarını dünya çapında birbirleriyle paylaştıkları “Uluslararası Baskı Değişim Programı (IPEP)” - Hindistan 2022 edisyonu; Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fuaye alanında 28 Kasım Salı günü itibariyle sanatseverlerle buluştu.

Bu edisyona ev sahipliği yapan Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat TÜZÜN’ün açılış konuşmasını gerçekleştirmesiyle başlayan sergi fakültemiz öğretim elemanları ve öğrencileri başta olmak üzere Edirne halkından büyük ilgi gördü.

Üniversitemiz tarafından fahri doktora ünvanı takdim edilen, 2009-2019 yılları arasında Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanlığını yapmış olan Prof. Dr. George IVANOV ve heyeti ile; Rektörümüz Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Osman Nuri HATİPOĞLU, fakültemizin bulunduğu Karaağaç Yerleşkesi'ni ve müzelerini ziyaret etmek adına geldiklerinde sergiyi gezdiler.

Açılışta (IPEP) Uluslararası Baskı Değişim Programı’nın küresel çapta baskı resim camiasında önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayarak konuşmasına başlayan Dekan Prof. Melihat TÜZÜN, kuruculuğunu ve yöneticiliğini Rajesh Pullarwar'ın üstlendiği ve küratörlüğünü Manish Lal Shrestha'nın yaptığı baskı resim programının 2013 yılından bu yana 49 ülkeden 340 katılımcının yer aldığı bir topluluk haline geldiğini ve baskı resim sanatçıları arasında başarılı bir ağ kurduğunu ifade etti.

Serginin organizatörlüğünü gerçekleştiren Prof. TÜZÜN: “Ev sahipliğini gerçekleştirdiğimiz bu baskı resim sergisinin 2022 edisyonunun teması ‘Tek Dünya’ kavramıdır. Bu kavram bireyselliği, bireyin sahip olduğu ortamı ve bu iki olgunun bağımsızlık ile kişisel ve kolektif vicdan eylemlerini belirleyen bir kavram olmasından dolayı belirlenmiştir. Ben de bireyin hayatını ve yaşanmışlığını ifade eden bir “Hayat Ağacı” unsurunu eserimin odağına alarak tek dünya kavramını vurguladım.” dedi.

Prof. TÜZÜN konuşmasının sonunda serginin, dünya çapında kırk dokuz ülkede açılan bir sergi grubunun parçası olmakla birlikte uluslararası sahada önem arz eden bir yere sahip olmakla birlikte, ülkemizde Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde açılmış olmasından gurur duyduğunu belirtti.

20 Aralık 2023 gününe kadar fakültemiz fuaye alanında açık olacak sergiye tüm sanatseverlerin katılımını bekliyoruz.


Ek Resimler
Bu içerik 28.11.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 215 kez okundu.