Üniversite Öğrencileri İçin 15. Resim Yarışması

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ
15. ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İÇİN RESİM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

AMAÇ

• Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi olarak, Üniversitelerde öğretim gören genç sanatçı adaylarını desteklemek, özendirmek, yeni ürünler ortaya koymak ve sanatı daha geniş kitlelere yayarak tanıtımını sağlamak, Çağdaş Türk Sanatına katkıda bulunmayı amaçlanmaktadır.

KATILIM

• Yarışma konusu serbesttir.
  • Yarışmaya, Türkiye Cumhuriyeti Üniversitelerinde kayıtlı Ön lisans, Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri (yabancı uyruklu öğrenciler de dahil) katılabilirler.
  • Yarışmaya gönderilen eserlerin Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerine aykırı olmaması gerekir.
  • Katılımcıların eserleri ile birlikte, öğrenci olduklarına dâir son 1 ay içerisinde alınmış öğrenci belgelerini de göndermeleri gerekmektedir. Aksi hâlde resimler değerlendirmeye alınmayacaktır.
  • Yarışmaya verilecek olan çalışmalarda, tuval üzerine yağlıboya, akrilik veya benzeri teknikler kullanılacaktır; Özgün Baskı ve Enstalasyon eserler dahil değildir.
  • Resim çalışmalarının kısa kenarları 70 cm.den küçük, uzun kenarları 200 cm.den büyük olmayacaktır.
  • Her yarışmacı en fazla 3 (üç) eserle katılabilecektir.
  • Katılımcılar, Eser Sahibi Bilgi Formunu (form-1) doldurarak bir zarf içerisinde, eserlerle birlikte göndereceklerdir.
  • Gönderilen her eserin arkasına ayrı ayrı olmak üzere; yarışmacının adı soyadı, eserin tekniği ve boyutlarını belirten eser bilgi fişi (form-2) yapıştırılacaktır.
  • YARIŞMA FORMLARI EKSİKSİZ DOLDURULACAKTIR.
  • Eserler elden veya masrafı yarışmacı tarafından karşılanmak üzere kargo ile gönderilecektir.
  • Eserler daha önce sergilenmemiş olup, sergilenmeye hazır bir şekilde  30 Nisan 2018  Pazartesi günü mesai bitimine kadar KSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’ne teslim edilecektir.
  • Kargo ile teslim edilen eserlerin gecikmesinden ve taşınması sırasında (gidiş ve dönüşlerde)  oluşacak hasarlardan katılımcının kendisi sorumludur.
  • Yarışma şartnamesine uymayan (farklı ölçülerde yapılmış, henüz kurumamış, taşıma sırasında hasar görmüş, sergilemeye hazır olmayan v.b.) eserler DEĞERLENDİRME DIŞI bırakılacaktır.

SEÇİCİ KURUL

• Prof. Dr. Mehmet ÖZKARCI ( Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi)
  • Prof. Dr. Hüseyin ELMAS (Selçuk Üniversitesi)
  • Prof. Dr. Erol KILIÇ (İstanbul Gelişim Üniversitesi)
  • Prof. Dr. Meliha YILMAZ (Gazi Üniversitesi)
  • Yrd. Doç. Dr. Adem ÇELİK (Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi)
  • Yrd. Doç. Dr. Mehmet Akif KAPLAN (Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi)
  • Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali BÖYÜKPARMAKSIZ (Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi)

SEÇİCİ KURUL (YEDEK)

• Öğr. Gör. Mehmet AKSOY (KSÜ)
  • Okt. Rabia DEMİR (KSÜ)

DEĞERLENDİRME

• Seçici Kurul, 3 Mayıs 2018 Perşembe günü KSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nde toplanarak, yarışmaya gönderilen eserlerin değerlendirmesini yapacaktır.

ÖDÜLLER

Başarı ödülü 4000 TL

Başarı ödülü 4000 TL  olmak üzere toplam 3 adettir.

Mansiyon ödülü 1000 TL

Mansiyon ödülü 1000 TL olmak üzere toplam 3 adettir.

• Seçici Kurul, ödüllerin bir kısmını ya da tamamını dağıtıp dağıtmamakta serbesttir.
  • Yarışmada ödül kazanan eserler, her türlü telif hakları ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi tarafından satın alınmış kabul edilecek ve KSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Çağdaş Sanatlar Müzesi oluşturulmasına katkı olarak koleksiyonuna dahil edilecektir.

SONUÇLAR VE SERGİLEME
  • Yarışma sonuçları Üniversitemizin (www.ksu.edu.tr) ve Fakültemizin (guzelsanatlar.ksu.edu.tr) web sayfalarından duyurulacaktır.
  • Başarı ödülü ile mansiyon ödülü alan ve sergilenmeye değer görülen eserler, KSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonunda 8 Mayıs 2018 Salı gününden itibaren sergilenecektir.
  • Sergide yer alan tüm eserler için tanzim edilen katalog ve katılım belgeleri,  sanatçıların adreslerine gönderilecektir.

ESERLERİN İADESİ

• Yarışma ve sergi bitimi sonunda (katılımcılar istedikleri takdirde ) eserleri adreslerine kargo ile “alıcı ödemeli” olarak gönderilecektir.
  • Kargoyla iade edilecek eserler Paketleme firmasına tutanakla toptan teslim edilecek, ilgili firma eserleri ambalajlayarak adaylara kargoyla gönderecektir.
  • Eserlerini yarışma sonucu hibe etmek isteyen katılımcılara TEŞEKKÜR BELGESİ yollanacaktır.
  • Yarışma sonuçlarının ilânından sonraki 1 ay içinde teslim elden almayı isteyen ve alınmayan eserler için hiçbir sorumluluk kabul edilmeyecektir.
  • Şartnamede belirtilmeyen hususlarda ve tereddüt hâlinde Seçici Kurul’un kararları geçerlidir. Yarışmaya katılan tüm sanatçılar, yarışma şartlarını ve Seçici Kurul’un kararlarını kabul etmiş sayılacaklardır.
  • ÖNEMLİ NOT: Eser Sahibi Bilgi Formu’nun güncel bilgilerle doldurulması ve eserle birlikte gönderilmesi gerekmektedir. Eser Sahibi Bilgi Formu doldurulmadan ya da eksik doldurularak gönderilen eserler yarışmaya kesinlikle kabul edilmeyecektir. Bu formda belirtilen adres bilgisi, eserin tekrar gönderileceği adres olacağından, adres değişikliği aşağıdaki numaraya bildirilmelidir.
  • ESERLERİN FAKÜLTEMİZE GÖNDERİLMESİ VE SERGİ SONUNDA ESER SAHİBİNE KARGOYLA GÖNDERİLMESİ ESNASINDA OLUŞABİLECEK HERHANGİ BİR OLUMSUZLUKTAN  ( KIRILMA, YIRTILMA, LEKELENME GİBİ ) ÜNİVERSİTEMİZ VE FAKÜLTEMİZ KESİNLİKLE SORUMLU OLMAYACAKTIR.

Ruhi ÖZYEŞİLDAĞ Tel: 0(344) 300 15 15

• Adres: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Avşar Kampüsü ONİKİŞUBAT / KAHRAMANMARAŞ
BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ
Bu içerik 09.03.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 2403 kez okundu.