“USTALAR” Uluslararası Karma Sergi

Fakültemiz Dekanı Prof. Melihat TÜZÜN, İstanbul / Kadıköy’de galeri Mavist’te 19 Ocak’ta açılan“USTALAR” Uluslararası Karma Sergi’nin küratörlüğünü yaptı. Dekanımız sergi ile ilgili basın açıklamasında, Sanat eğitiminde Usta- Çırak ilişkisi yüz yıllarca önemli rol oynadığını,  bu önem günümüzde azalmış olmakla beraber yine dolaylıda olsa etkisini sürdürmekte olduğunu belirtti.  Ülkemizin birçok akademik kurumunda atölye sistemi ile sanat eğitimi verildiğini, usta olarak atölye öğretim üyesi, öğrencilerine bilgisini, tecrübesini aktarmakta ve öğrencinin özgün kişiliğini geliştirmede önemli rol oynadığı üzerinde durdu. Bu sergide üniversiteler başta olmak üzere ülkemizin çeşitli eğitim kurumlarında ve kendi özel atölyelerinde bilgisini aktaran, paylaşan Usta sanatçılarımızdan seçki yaptığını vurguladı.

Katılımcı Sanatçılar arasında, Mimar Sinan Güzel Sanatlar, Marmara, Yıldız Teknik, Gazi, Dokuz Eylül, Anadolu, Akdeniz, Mersin, Uludağ, Işık, Atılım, Kocaeli, Trakya, Tekirdağ Namık Kemal, Çanakkale On Sekiz Mart, Adıyaman, Gaziantep, Konya Selçuk, Kahraman Maraş Sütçü İmam, Giresun, Samsun On Dokuz Mayıs, Sivas, Bulgaristan Sofya ve Shumen Üniversitelerinden, Macaristan ve İran’ dan, Milli eğitimden, Halk eğitimden hocaların eserleri sergide yer almaktadır.

Fakültemizden bu sergiye, Dekanımız Prof. Melihat TÜZÜN, Dekan Yardımcılarımız Doç. Ayhan ÇETİN, Dr. Öğretim Üyesi Ercan YILMAZ ve Heykel Bölümü öğretim üyelerimizden Prof. Velislas VELİCHKOV MİNEKOV eserleri ile katıldılar. Hocalarımızı, katılımcı sanatçıları ve bu önemli sergiye ev sahipliği yapan Galeri Mavist’i kutlar, başarılarının devamını dileriz.

Sergi 10 Şubat’a kadar Kadıköy Yel değirmeninde bulunan Galeri Mavist’te izlenebilir.

Katılımcı Sanatçılar; Abdullah TEZEMİR, Abdulstar El  HANİ, Adife CANDEMİR GÜNGÖRMÜŞ, Ahmet Şinasi İŞLER, Ali KOZLUK, Arif Ziya TUNÇ, Ata Yakup KAPTAN, Ayhan ÇETİN, Basri ERDEM, Bedri KARAYAĞMURLAR, Bige GÜRSES, Bilal ELRAVİ, Burak ERİM, Burçin ERDİ ES, Canan DELİDUMAN, Canan DEMİRGİL, Dalila ÖZBAY, Derya GÜLVER KUTLU, Elif ŞENEL, Emad El Din MOHAMED, Emrah GÜNAY, Enis MALİK DURAN, Ercan YILMAZ, Erol BULUT, Erol Murat YILDIZ, Fatma AYDIN, Fatma TAŞÇI, Frida VİNCİ, Füsun SÜNNETÇİOĞLU, Gül Zeynep KARADUT, Gülname ESLEK, Hüsnü KAÇMAZ, İhsan DOĞRUSÖZ, İkramettin KARAMAN, Julıanna ILLES MAJOR, Julıana HELMUND, Kadir ÖZAK, Kashmır OMAR, Lütfü KAPLANOĞLU, Lütfiye AYDOĞDU BAHAR, Mehmet ALAGÖZ, Mehmet Ali BÜYÜKPARMAKSIZ, Melihat TÜZÜN, Mustafa Cevat ATALAY, Mümin CANDAŞ, Nilgün BİLGE, Nilgün ŞENER, Nurseren TOR, Rasim  SOYLU, Rüzgâr FİDAN, Özlem ÜNER, Salim ZAMAL;  Sedef YAVUZALP, Selma ERGÜN, Semih BÜYÜKKOL, Semiha DUMAN, Süleyman Saim TEKCAN, Şükran BULUT, Tezcan BAHAR, Ümran BULUT, Valeri CHAKALOV, Velislas VELİCHKOV MİNEKOV, Yasemin ZANBAK, Zehra BAŞARAN, Zeliha AKÇAOĞLU, Zuhal ARDA, Zuhal ÖNAL

Bu içerik 31.01.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 763 kez okundu.